МИЛАН ЛЕКИЋ ТВРДИ: Двојица осумњичених за писање непримерених графита, чланови и активисти ДПС-а

М. Д.

21. 10. 2020. у 18:21

ПРЕДСЕДНИК одборничког клуба Нове српске демократије Пљевља, Милан Мијо Лекић затражио је од председника Скупштине да се на следећој седници расправља и донесе закључак којим би се тражило од Центра безбедности Пљевља и Основног државног тужилаштва да поднесу извештај о раду за период од 01.01.2020.год. до 30.09.2020.год.

МИЛАН ЛЕКИЋ ТВРДИ: Двојица осумњичених за писање непримерених графита, чланови и активисти ДПС-а

Фото: М. Дробњак

У образложењу захтева Лекић наводи да се у том периоду у најсевернијој црногорској општини десило много ружних и непријатних догађаја који су нанели огромну штету овом граду.

- У вечерњим сатима 13.маја полиција је бацила сузавце, шок бомбе (и друга хемијска средства) на грађане Пљеваља међу којима су била присутна и мала деца, што Пљевља од свог постанка нису доживела и запамтила -казао је Лекић истичући да грађани Пљеваља траже одговор

ко је дао налог полицији да изврши тако недело и који је разлог бацања хемијских средстава (сузаваца и шок бомби)?

Лекић напомиње да је исте вечери више полицајаца брутално пребило Огњена Мијатовића у главној градској улици да би се, како каже Лекић, мучење и малтретирање овог момка наставило у станици полиције.

-Полицајац Дино Хрковић је више пута ударио Огњена песницом у грудни кош, токи-вокијем по глави и пљувао га по лицу. На инсистирање мајке Огњена полиција води у болницу и ту доживљава малтретирање, уместо да се изврши детаљан преглед од стране лекара, лекар пресуђује и констатује да је Огњен напао полицију-каже Лекић додајући да је Савет за грађанску контролу рада полиције само на основу једног снимка са портала дони закључак да је полиција у овом случају прекорачила овлашћења.

-Огњенова родбина, пријатељи а и грађани Пљеваља траже одговор:

Ко је дао налог за прекомерну употребу силе над суграђанином Огњеном Мијатовићем? Ко су извршиоци? Шта је предузето према налогодавцима и извршиоцима? -пита Лекић.

Он подсећа да су, у ноћи између 1. и 2. септембра,  за сад непознати извршиоци у Пљевљима на објекте који припадају суграђанима муслимаске и бошачке националности исписали графите непримерне садржине а затим су поломљена стакла на седишту Исламске заједнице.

-Оно што је предходних дана узбуркало јавност је и то што смо после оволико времена добили тек незваничну информацију о могућим починиоцима нереда у Пљевљима-казао је Лекић додајући да полиција ни овај пут ниоје изашла са званичним саопштењем.

-Оно што су медији заборавили или намерно нису рекли јесте да су двојица осумњичених за писање графита, чланови и активисти ДПС-а, о чему сведочи и фотографија са „патриотског скупа“ ком су присуствовали-казао је Лекић истичући да колико је битно да су познати починиоци, још је битније да се коначно зна ко су налогодавци ових недела били и сад и за све изборе у Пљевљима и на сличан начин исписивали поруке овакве садржине са циљем да се мобилишу муслиманско и бошњачко становништво зарад гласова-казао је Лекић и затражио да Центар безбедности и Основно државно тужилаштво информише грађане о свим дешавањима,као и ко су почионици поменутих недела а ко су налогодавци!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)