АПЕЛ ЗА ДРИТАНА СА СИЊАЈЕВИНЕ: Ево шта су браниоци планине поручили Абазовићу

Танјуг

20. 10. 2020. у 16:30

АПЕЛ ЗА ДРИТАНА СА СИЊАЈЕВИНЕ: Ево шта су браниоци планине поручили Абазовићу

Фото: В. Н.

ГРАЂАНСКА иницијатива Сачувајмо Сињајевину, чији представници већ пет дана и ноћи чувају планинске пашњаке од војне вежбе, траже од лидера УРА Дритана Абазовића да коригује став у погледу полигона за одржавање војних вежби у Црној Гори.

Они сматрају да Абазовић, који је раније изјавио да би полигон за војне вежбе могао да буде измештен са Сињајевине, треба да покаже стварну приврженост еколошким вредностима Црне Горе.

- Принцинципијелни став наше организације је да не треба полемисати о алтернативним локацијама било где у Црној Гори. Црна Гора је Уставом прокламована као еколошка држава и као мала земља са малом војском, па самим тим и малим потребама за овом врстом војне инфраструктуре, по сваку цену мора да избегне успостављање међународног војног полигона на својој територији - поручено је из ГИ Сачувајмо Сињајевину.

Истичу да одлука да се Сињајевина користи као војни полигон представља међународни еколошки инцидент, јер би присуство војних активносто на том подручју изазвало урушавање последњих нетакнутих екосистема који су од огромног значаја не само за Црну Гору већ и Европу.

Сматрају да јавни функционери морају да сносе оговорност за јавно изговорене речи.

- Више стотина људи из разних крајева Црне Горе, који већ пети дан на локацији Маргита на Сињајевини проводе дане и ледене ноћи заслужују извињење господина Абазовића јер се они не боре да се полигон са једне планине гурне на другу већ да се истински заштити природа, локална заједница и одрживи модели развоја наше земље - поручили су из ГИ Сачувајмо Сињајевину, пренео је портал Вијести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)