ПРОТЕСТ УГОСТИТЕЉА У БУДВИ: Ако НКТ не промени одлуку, само ћемо отворити локале

Б. Дабић

20. 10. 2020. у 14:56

ПРОТЕСТ УГОСТИТЕЉА У БУДВИ: Ако НКТ не промени одлуку, само ћемо отворити локале

Фото: Б. Дабић

БУДВА је у црвеној зони по броју заражених и Национално координационо тело (НКТ) по препоруци Института за јавно здравље (ИЈЗ) донело је одлуку да се угоститељски објекти у метрополи црногорског туризма затворе на 14 дана што је резултирало протестом угоститеља

У Будви је данас у подне одржан протест угоститеља који су изричити- траже повлачење одлуке, или ће како истичу “бити принуђени да сами отворе локале”

Испред зидина Старога града у Будви,  окупило се  око 1.000 угоститељских радника из Будве, а подршку су им дали и представници удружења угоститеља из Подгорице, Никшића, Тивта, Улциња и Котора. 

-Уколико Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) не повуче меру и дозволи нам рад, бићемо принуђени да сами отворимо локале, јер смо на рубу егзистенције - поручено је са протеста.   

Угоститељи додају “Не можемо да прихватимо да будемо једини кривци за новонасталу ситуацију, с обзиром да смо у нашим угоститељским објектима поштовали све прописане мере. Нисмо за ово стање ми кривци. Стање јесте алармантно, али морамо да научимо да живимо са короном, да поштујемо мере”.

- Није у реду да нас затварају, довели су наше бизнисе на руб пропасти. Прво смо два месеца били затворени, после смо изгубили сезону, сада када је време где смо могли нешто да зарадимо, јер нас очекује ужасна зима, било је једино исправно да нас отворе. Овде су све наше и фамилије наших запослених, шта ћемо ове зиме - навео је председник Удружења угоститеља Будве Видо Маркићевић и позвао  надлежне институције да хитно реагују и омогуће им да раде. Подршку угоститељима дао је и и предсједник Скупштине општине Будва (СО) Крсто Радовић који је био на протесту, као и општински функционери.

ПРОБЛЕМ ЦЕЛЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Угоститељи истичу да профит није мотив, већ опстанак 

- Ово је проблем  целе Црне Горе, не само Будве. Како ће запослени преживети, како ћемо дочакати сезону, никако. Поштујемо рад свих институција, дивимо се људима у болницама који дају максимум да одрже здравље грађана, и испада да смо неодговорни. То није истина, нас не занима сада профит, нас занима да наши запослени примају плате и да одржимо бизнис - поручио је Маркићевић.

Удружење ће вечерас  донети коначан став  шта ће урадити ако НКТ не повуче меру. Угоститељи су сагласни да пошту мере и да  раде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)