МИТРОПОЛИТУ ЈЕ БОЉЕ! Огласили се лекари Клиничког центра - ово су нови подаци о здравственом стању митрополита Амфилохија

В.К.

19. 10. 2020. у 20:42

МИТРОПОЛИТУ ЈЕ БОЉЕ! Огласили се лекари Клиничког центра - ово су нови подаци о здравственом стању митрополита Амфилохија

Фото: AP Photo/Risto Bozovic

ЗДРАВСТВЕНО стање Митрополита Амфилохија у благом побољшању у односу на јучерашњи дан, саопштено је из Клиничког центра Црне Горе.

- Можда изгледа да опоравак Митрополита Амфилохија тече споро, али лекарски тим је задовољан јер се одвија редовним током, нарочито када се има у виду специфичност обољења и године пацијента.

- Читаво време хоспитализације сви витални параметри као и сатурација косионика су апсолутно у реду. Од почетка лечења па до данас Митрополит ни у једном тренутку није прикључиван на инвазивну механичку вентилацију, то значи да није и нема потребу за респиратором, већ се искључиво налази на посебном моду неинвазивне механичке вентилације са високим протоком кисеоника – НИВ.

- Митрополит Амфилохије је и даље под сталним лекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак још од 6. октобра од када се Митрополит налази на болничком лечењу од болести узроковане корона вирусом.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)