ПРАЗНЕ ТЕЗГЕ ОД 24. ОКТОБРА: Због реконструкције објекта планираноје затварање зелене пијаце у Херцег Новом

В. В.

20. 10. 2020. у 12:16

ПРАЗНЕ ТЕЗГЕ ОД 24. ОКТОБРА: Због реконструкције објекта планираноје затварање зелене пијаце у Херцег Новом

Фото В. Вујновић

ЗАТВАРАЊЕ херцегновске пијаце због реконструкције и замене тезги планирано је од 24. октобра.

Закупци тезги кажу да је термин добро одабран и да пијаци треба обнова, али страхују да ће тај посао потрајати дуже. Још памте лоше искуство са претходним сличним послом када је реконструисана рибарница, а посао се отегао на читавих десет месеци.

Породица Соње Радовић бави се производњом млека и млечних производа, а баш због тог лошег искуства, прича Соња, сада се прибојавају да планирани рок неће бити испоштован.

- Ако за месец не почнем да радим, коме да испоручим овај сир. Месец може да се издржи, јер пијацу стварно треба реновирати. Свака пијаца треба да буде огледало града. Добар је и период за обављање овог посла, али све под условом да то заиста траје само месец - каже Соња.

БОЉА ПОНУДА

ЦИЉ је да се произвођачи врате на пијацу и због грађана који би тако добили квалитетан производ током целе године, али и због туризма. Гости који долазе у град посећују и пијацу смештену у срцу старог града, као малу медитеранску атракцију.

Затварање пијаце одразиће се неповољно на пласман производа, а у наредном периоду трговци ће морати да се сналазе да дођу до потрошача, уверена је Зага Радовић.

- Месец ћемо прегрмети, чућемо се са муштеријама, понудићемо робу негде током викенда, нисмо се, истина, још ништа договарали али ћемо се снаћи, само ако се испоштује тај рок - каже Зага.

Реконструкција пијаце најављена је пре неколико месеци, подсетила је директорка херцегновског Комунално стамбеног предузећа Јасмина Коњевић. Према њеним речима тридесетак нових тезги одавно је спремно, али су чекали период када је промет на новској зеленој пијаци мањи, како би подржали закупце тезги од чијег рада зависе многе породице. За нове тезге уложено је 32.000 евра, а 35.000 за реконструкцију рибарнице.

Соња Радовић, Фото В. Вујновић

Коњевићева истиче да су добили сагласност од руководства Општине за припрему нових правилника који би подразумевали субвенционисање дела закупа тезги регистрованих пољопривредних произвођача и регистрованих пољопривредних газдинстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)