КОРОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Подгорица се не затвара, ублажене мере у Никшићу, Беранама..

Танјуг

18. 10. 2020. у 16:11

НА основу података који су стигли из Института за јавно здравље Црне Горе и тестова одрађених у Немачкој, неће доћи до затварања Подгорице, а пооштравају се мере у Жабљаку, Будви, Цетињу, Улцињу, Колашину и Бијелом Пољу.

КОРОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Подгорица се не затвара, ублажене мере у Никшићу, Беранама..

Архива

С друге стране, мере ће бити ублажене у Никшићу, Беранама и Андријевици, пише портал ЦдМ.

Институт за јавно здравље предложио је увођење методологије на којој ће се по аутоматизму, а у зависности од четрнаестодневних општинских стопа инциденције (броја нових случајева инфекције регистрован током претходних 14 дана у односу на број становника општине), заснивати даље поступање и имплементација рестриктивних мера.

Све наведене противепидемијске мере морају се спроводити најмање 14 дана од дана започињања имплементације.

Списак ће бити објављиван суботом пре подне и садржи све случајеве који су откривени закључно са 24.00 дана који претходи објављивању (петак).

На основу свих регистрованих случајева оболевања у периоду од суботе, 3. октобра, у поноћ, до закључно с петком 16. октобром у поноћ, израчунате су вредности дневних општинских стопа кумулативне инциденције за наведени период и сачињена листа општина у којима ће се са примјеном мера започети по аутоматизму од понедељка, 19. октобра, у поноћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)