МОЛЕБАНУ ПРИСУСТВОВАО КАО ВЕРНИК: Тужилаштво одбацило кривичну пријаву против Бојана Струњаша

М. Д.

16. 10. 2020. у 22:49

ОСНОВНО државно тужилаштво у Пљевљима одбацило је кривичну пријаву против професора Бојана Струњаша кога је полиција осумњичила да је организовао Молебан у Цркви Свете Петке одржаног 16. јуна 2020. године.

МОЛЕБАНУ ПРИСУСТВОВАО КАО ВЕРНИК: Тужилаштво одбацило кривичну пријаву против Бојана Струњаша

Фото: М. Дробњак

-Сходно члану 271, ст. 2 Закона о кривичном поступку, обавештавам Вас да је ова тужитељка одбацила кривичну пријаву Управе полиције ЦБ Пљевља од 16. јуна 2020. године поднету против Вас, због кривичног дела непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, из члана 287 Кривичног законика Црне Горе- наводи се у обавештењу тужиоца Сање Голубовић.

Струњаш је на саслушању, у јуну ове године, изјавио да он није свештено лице и да самим тим не може заказати нити одржати молебан у Цркви, већ је истом присуствовао искључиво као верник. Приликом саслушања Струњаш је захтевао да му се записник сходно Уставу Црне Горе достави на српском језику, што је тужилац и испунио.

Фото: М. Дробњак

Професор Бојан Струњаш приведен је у пљеваљску полицију и 20. августа ове године. Тог дана, актуелни председник Црне Горе, Мило Ђукановић посетио је Пљевља.

У моменту када је Ђукановић у пратњи обезбеђења пролазио Улицом краља Петра, Струњаш се налазио у кафетерији Хотела Пљевља. Након трочасовног задржавања у полицији, Струњаш је пуштен уз прекршајну пријаву за непоседовање личне карте у моменту привођења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)