УГОСТИТЕЉИ ХОЋЕ ХИТАН САСТАНАК СА НКТ: Траже решење за кризу

М. Д.

15. 10. 2020. у 23:15

УГОСТИТЕЉИ ХОЋЕ ХИТАН САСТАНАК СА НКТ: Траже решење за кризу

Фото: М.Д.

ПЉЕВАЉСКО Удружење угоститеља у отовореном писму тражи хитан састанак са председницима Скупштине и Општине Пљевља, Општинског кризног штаба и са представником Туристичке организације и НКТ-а, на којем би заједно покушали доћи до решења које би бар делимично ублажило тешку ситуацију у којој се налазе.

Пљеваљским угоститељима забрањен рад услед погоршаја епидемиолошке ситуације у граду

Њихово обраћање је уследило поводом најновијих мера Националног кординационог тела (НКТ-а), које су у примени у задњих 20-так дана на територији Црне Горе, а конкретно поводом поновног затварања угоститељских објеката.

Из Удружења угоститеља су навели да је ситуација у коју су доведени, не њиховом кривицом, не може се никако пребродити без озбиљне помоћи свих релевантних институција на локалном и државном нивоу и то што хитнијим деловањем.

-Ово је од почетка пандемије већ трећи пут да нам је забрањен рад, без иједног конкретног документованог разлога и појашњења, и због нас а и због шире јавности. Тиме се стиче утисак да је угоститељство узрок катастрофалне епидемиолошке ситуације у нашој држави, а сви остали субјекти и чиниоци у заједници да су недужи. Зато тражимо да неко релевантан документује те тешке оптужбе или да се јавно извине свим угоститељима, уколико су неутемељене-наводе из Удружења угоститеља истовремено тврдећи да су такве оптужбе неутемељене за шта већ, како кажу, имају велики број показатеља и чињеница.

Наглашавају да последице које трпе овако, како кажу, нестручним доношењем мера су несагледиве и ненадокнадиве.

Напомињу да до данашњег дана од локалне управе нису добили никакву помоћ, чак ни предлог за разговор о томе.

-Субвенције, делимичне, које су исплаћене од Владе су само мали дио наших огромних трошкова који се гомилају из дана у дан.

Ситуацију у коју смо доведени, наглашавамо нити нашом кривицом, нити жељом, не можемо никако пребродити без озбиљне помоћи свих релевантних институција на локалном и државном нивоу и то што хитнијим деловањем-упозоравају из Удружења угоститеља истовремено тражећи хитан састанак са председницима Скупштине и Општине Пљевља, Општинског кризног штаба и са представником Туристичке организације и НКТ-а

Из овог Удружења су апеловали да се њихов захтев схвати озбиљно јер за њих и њихове запослене, како кажу, сваки сат постао драгоцен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)