УЗЕЛА "БРДО" ЗЛАТА ОД МИЛОВОГ БРАТА: Спремачица признала крађу из дома Аца Ђукановића, продавала скупоцене сатове и накит у бесцење

В. К. - С. Ђ.

15. 10. 2020. у 20:48

КУЋНА помоћница Аца Ђукановића, брата црногорског председника Мила Ђукановића, Ана Пешукић похарала је његов дом укравши више од килограма златног накита, 900 грама накита од злата без жига, око два килограма сребрног накита, више златника, 33 часовника...

УЗЕЛА БРДО ЗЛАТА ОД МИЛОВОГ БРАТА: Спремачица признала крађу из дома Аца Ђукановића, продавала скупоцене сатове и накит у бесцење

Ацо Ђукановић

По речима Стојанке Радовић, специјалне тужитељке Црне Горе, осумњичена је "искоришћавала поверење Габријеле Ђукановић", супруге Аца Ђукановића, а сумња се да је украдене ствари од кућне помоћнице откупљивао Р. Ф.

Код осумњичених, којима се на терет ставља и да су припадници криминалне групе, пронађена је велика количина украденог злата, за које се верује да није украдено само од Ђукановића.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да су Ацо Ђукановић и његова супруга Габријела доставили одређену документацију о пореклу украденог накита.

Габријела Ђукановић је, према незваничним информацијама, прва открила да су покрадени када је почетком априла хтела да на руку стави један од скупоцених сатова из своје колекције. Наводно се те вечери спремала да изађе са супругом. Када је отворила кутију, видела је да часовника нема, да би потом наставила да отвара остале кутије са сатовима и накитом, и све су биле - празне!

Када је пљачка пријављена, истражитељи су брзо саслушали послугу и кућну помоћницу, која је одмах признала да је месецима узимала ручне часовнике, злато, накит, и да је све што је украла - продала.

У јавност је брзо процурила информација да је Пешукићева казала инспекторима да је искључиво сама крала накит и друге вредне ствари, а онда их продавала - у бесцење. Тако је часовник, због којег је откривена, продала "као полован" за "само" 100.000 евра, иако је вишеструко скупљи!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)