АМФИЛОХИЈЕ ПОД ЛУПОМ РУСКИХ МЕДИЈА: Помно прате здравствено стање митрополита

В.К.

11. 10. 2020. у 09:00

РУСКИ медији са наглашеном пажњом прате стање митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

АМФИЛОХИЈЕ ПОД ЛУПОМ РУСКИХ МЕДИЈА: Помно прате здравствено стање митрополита

Фото: AP Photo/Risto Bozovic

О борби митрополита са коронавирусом руску јавност обавештавају како православни информативни портали, попут „Руске линије“, тако и водећи информативне куће., саопштава портал Митрополије црногорско-приморске.

-О нашем владики, али и укупној ситуацији у Црној Гори говорили су „Русија24“, „Планета“, ТВ Цариград… Са задовољством су пренели и наводе Митрополије да се је стање митополита стабилно. РИА Новости су, такође, подсетиле на низмеран допринос митрополита у одбрани светиња и смени тродеценијског режима, који је у својој завршној фази имао намеру и да „оснива цркве“. Вест да је владика инфициран коронавирусом, те да је из болнице Данило Први ради даљег лечења превезен у КЦЦГ пренио је и МИР24.

- И угледни ТАСС је пренио извештај Митрополије црногорско-приморске, наглашавајући да се владика „добро осећа“. ТАСС такође подсећа да су црногорске власти „последње у Европи признале присуство вируса у земљи“, као и да су „у сусрет туристичкој сезони и парламентарним изборима, 25. маја, објавили победу над КОВИД-19“. Здравствено стање митрополита Амфилохија прате и Газета.Ру, Известија, петроградска Фонтанка, али и многи други медији, подсећа портал Митрополије црногорско-приморске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)