УДАРАО САМ ЗБОГ ДУГА ОД 120.000 ЕВРА: Саслушан насилник који је у Будви тукао бившег власника "Кнез петрола" (ВИДЕО)

Новости онлине

08. 10. 2020. у 18:39

УДАРАО САМ ЗБОГ ДУГА ОД 120.000 ЕВРА: Саслушан насилник који је у Будви тукао бившег власника Кнез петрола (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

КОТОРСКО Основно државно тужилаштво подигло је оптужни предлог против Петровчанина Милана Калоштровића (46), због сумње да је починио кривично дело - самовлашће.

Према том тужилачком акту, како преносе "Вијести", он се терети да је да је употребом силе и претњом, покушао да наплати наводни дуг од бизнисмена из Србије Срђана Кнежевића. Међутим, бивши власник ланца бензинских пумпи “Кнез петрол”, тврди да он тај новац Калоштревићу не дугује, већ да је он 24. августа тих 120.000 евра покушао да му изнуди.

У акту тужилаштва пише да је оптужени пришао столу за којим је седео Кнежевић са пријатељима и тражио од њега да устане и удаље се пар метара како би нешто попричали.

- Када је оштећени то прихватио, у близини стола од којег је оштећени устао, након краће вербалне препирке, више пута отвореном шаком ударио оштећеног Кнежевић Срђана по лицу, тражећи од њега да му у најкраћем року преда 120.000 евра као дуговани износ проистекао из неког њиховог правног посла (купопродаја), запретивши му да уколико то не учини до ујутру, да ће га пронаћи и раскомадати, при чему је исти био урачунљив - наводи се у оптужном предлогу.

Према информацијама "Вијести", за 5. октобар је у которском Основном суду био планиран почетак суђења Петровчанину, али је припремно рочиште одгођено, “јер нису били испуњени законски услови да се одржи”.

Калоштровић током саслушања није спорио да је шамарао Кнежевића, којег, како је објаснио истражитељима, познаје шест - седам година.

Рекао је да је пришао столу за којим је седео Кнежевић и позвао га да се удаље мало како би попричао са њим. Наводи и да се након тога Кнежевић вратио столу за којим је седео, али и да им се онда он придружио.

У изјави коју је Кнежевић дао након инцидента, рекао је да га је Калоштровић одвео из једног кафеа: "Ту почиње да ме вређа, говорећи: ‘Исецкаћу те, је**м ти мајку, има да ми спремиш 120.000 евра до ујутру. Ту ме неколико пута ударао у пределу главе, затим ме угурао у златару и ту ме почео шутирати ногама и песницама по глави".

Истражитељима је објаснио и да се након тога вратио у локал, а да је два минута касније за његов сто дошао Калоштровић, “са седам истетовираних момака”, обучених у црно.

- Он и још један су сели за сто, где сам седео са два човека. Он ми понавља да сам му дужан 120.00 евра, наставља у локалу да ме туче по глави и то траје око сат времена, јер ми нису дозвољавали да одем... У џепу је имао пиштољ који ми је набијао у бутину, али га није вадио из џепа - испричао је Кнежевић.

Кнежевић је пак за наше медије испричао да га је са Калоштровићем малтретирао и Алекса Станковић, син врховног државног тужиоца Црне Горе Ивице Станковића. Млађи Станковић је то демантовао и најавио да ће поднети тужбу против свих који тврде да је актер инцидента.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)