ПУТИН ОДЛИКОВАО БУДВАНЕ: Руски председник се ордењем захвалио тројици ветерана

Танјуг

06. 10. 2020. у 17:43

ПУТИН ОДЛИКОВАО БУДВАНЕ: Руски председник се ордењем захвалио тројици ветерана

Фото: ЕПА

ПОВОДОМ 75-годишњице победе над фашизмом, председник Русије Владимир Путин одликовао је ветеране из Другог светског рата, Будване - Мирослава Лукетића, Ива Марковића и Лаза Борету.

Тим поводом председник будванске општине Марко Царевић и председник Скупштине Општине Крсто Радовић уприличили су пријем за будванске првоборце.

У разговору је, како је саопштено, истакнута важност антифашистичких тековина и чувања од заборава славне прошлости народноослободилачке борбе наших предака.

Царевић је истакао да су године будванских првобораца за поштовање, а рат на овим просторима не сме никада да се деси, јер је сада време за стварање боље будућности.

- Морамо стварати ново, праведно друштво, друштво једнакости и правне државе, у којем је могуће живети од свог рада и обезбедити будућим нараштајима да живе у слози, миру и љубави - навео је Царевић.

Радовић је поручио да се „антифашистичке тековине морају поштовати, јер представљају залог за будућност.“

- Морамо гледати напред у будућност и правити нови систем где ће власт бити народна власт, грађани поштовани и где неће бити дискриминације - закључио је Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)