„ПЛАН ЈЕ ДА ЖИВА НЕ ДОЧЕКАМ КРАЈ СУЂЕЊА” Милић после одлуке да ступи у штрајк глађу

С.С.Р.

06. 10. 2020. у 15:39

„ПЛАН ЈЕ ДА ЖИВА НЕ ДОЧЕКАМ КРАЈ СУЂЕЊА” Милић после одлуке да ступи у штрајк глађу

Фото: Принтскрин

ЉУДСКИ живот без права на људско достојанство нема никакву вредност, рекла је Бранка Милић, која је данас почела штрајк глађу.

-По том мом људском достојанству које ми је још једино преостало брутално газе они учесници у овом поступку којима људски живот не значи ништа. Због опструкције и злоупотребе процесних овлашћења поводом суђења у афери државни удар, који је притворски предмет и траје цетири године без изгледа када ће се привести крају, решила сам да ступим у штрајк глађу-каже Милић, која већ две године живи у Амбасади Србије у Подгорици.

-О мом предлогу за укидање решења о притвору од 01. септембра није донета одлука, а од јуна месеца се заказане седнице већа одлажу због интереса политике, актера исте као првостепено пресуђених и одбране из Србије. Нема никакве сумње да се датуми заказаних седница већа могу прибавити и мимо позива суда, што се већ трећи пут за редом избегава на који начин ме као таоца до даљег држе у екстрадиционом притвору у амбасади и то без одлуке надлежног суда и без захтева за екстрадицију од стране Црне Горе. Очигледно, план је да жива не дочекам крај суђења као лице у седмој деценији живота које четири године нема право и могућност да се лечи у здравственом систему Црне Горе и Србије-истакла је Милић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)