СМЕЊЕН КОМАНДИР ПОЛИЦИЈЕ У БУДВИ: Ковачевић предводио насиљем након покушаја отимања власти у бисеру Јадрана

Танјуг

03. 10. 2020. у 18:49

ЈОШ увек актуелни директор Управе полиције (УП) Веселин Вељовић на колегијуму у петак сменио је командира полиције Центра безбедности (ЦБ) Будва Слободана Ковачевића, а на његово место поставио досадашњег заменика Дејана Ракочевић.

СМЕЊЕН КОМАНДИР ПОЛИЦИЈЕ У БУДВИ: Ковачевић предводио насиљем након покушаја отимања власти у бисеру Јадрана

Фото: М. Секуловић

„Вијести“ су објавиле да је колегијум УП прихватио захтев Ковачевића за премештај, који је он тражио још почетком године, те да је то био један од разлога што је дошло до рокаде на важној позицији у ЦБ Будва.

Смењени командир предводио је полицијску акцију 24. јуна ове године када је у метрополи црногорског туризма дошло до незадовољства али и нерада због више него сумњиве промене власти у будванском парламенту.

Полиција је тада, након што је одлазећи премијер Душко Марковић са скупштинске говорнице поручио да „ствари у Будви може решити за 15 минута“, сузавцима и силом разбила протесте испред станице полиције и зграде Општине.

На неколико снимака објављеним у медијима, видело се како полиција у неколико ситуација грубо крши овлашћења и прекомерном силом злоставља грађане, који су се бунили због начина на који је смењена дотадашња власт у Будви.

Због акције полиције у Будви истрагу је отворила и Унутрашња контрола МУП-а, која је већ утврдила да је у неколико случајева дошло до прекорачења овлашћења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)