ПЕДИЈАТАР ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Дезинфекција пљеваљске болнице изазвала забринутост код грађана

М.Д.

02. 10. 2020. у 00:39

ПЕДИЈАТАР ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Дезинфекција пљеваљске болнице изазвала забринутост код грађана

Фото М.Дробњак

ТОКОМ четвртка шпекулисало се да је, због корона вируса, затворено Дечије оделење, Опште болнице у Пљевљима.

Директор ове здраствене установе Едуард Лаловић, демантовао је те наводе  тврдећи да је током дана на Дечијем оделењу вршена потпуна дезинфекција и да су искористили за то прилику када на овом оделењу није било пацијената.

 

Са друге стране могло се чути шпекулисало се и  да је један педијатар са Дечијег одељења, који је дежурао на Интерном одељењу, донио корону на Дечије одељење.

Међутим, Лаловић је био изричит да је искоришћена ситуација без пацијената за дезинфекцију Дечијег оделења.

-Искористили смо прилику да се изврши детаљна дезинфекција јер на одељењу нема пацијената, казао је Лаловић додајући да ће Дечије одељење већ данас примити пацијенте.

Он је потврдио да је један од пидијатара са Дечијег одељења позитиван на корону вирус али је одбацио да је исти тај лекар боравио на Дечијем одељењу и да је то разлог затварања одељења.

-На одељењу постоји други педијатар, казао је Лаловић  објашњавајући да дезинфекција није рађена ни због почетка наставе у школама, односно због страха да ће се корона вирус проширити међу ученицима.

Директор пљеваљске болнице Едурд Лаловић је још једном апеловао на грађане да поштују све прописане  мере како би се ширење корона вируса зауставило.

-Према данашњим подацима у пљеваљској болници се тренутно лечи 20 пацијената оболелих од корона вируса, казао је Лаловић.

Он је додао тренутно има слободних места али да се ситуација стално мења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)