МОСТ ГОДИНАМА НИКУДА НЕ ВОДИ: Објекат изграђен на реци Ћехотини није у функцији и чека наставак радова

М. Д.

01. 10. 2020. у 17:36

МОСТ ГОДИНАМА НИКУДА НЕ ВОДИ: Објекат изграђен на реци Ћехотини није у функцији и чека наставак радова

Ћупријом се стиже не даље од ливаде / Фото М. Д.

МОСТ који је изграђен пре десет година на реци Ћехотини, а који је требало да повеже Жидовиће и село Видре још није у функцији.

Разлог је што је највероватније саграђен на погрешној локацији па га није могуће, на адекватан начин, повезати са путем на левој обали реке. Једино се користи за пролазак пешака и пољопривредне механизације и то само у сушном периоду.

Због чега мост, у који су уложена значајна општинска средства, није у употреби нико од надлежних не саопштава. Саграђен је у време док је председник општине био Филип Вуковић из редова Демократске партије социјалиста, док је менаџер Општине био садашњи председник пљеваљске општине Игор Голубовић.

- Ни овај, као ни многи други пројекти одлазеће власти није у потпуности реализован. Мост који је требало да повеже село Видре са главном комуникацијом у Жидовићима веома је важан за мештане који гравитирају том подручју - казао је Душан Јањушевић, одборник Демократа у СО Пљевља.

Он наглашава да ни након десет година надлежни нису урадили ништа како би обавили експропријацију земљишта и омогућили изградњу прилазног пута мосту.

Јањушевић подсећа да је у периоду градње моста обећанo више мегаломанских пројеката од којих многи нису ни започети.

- Из неких докумената до којих сам имао прилику да дођем види се да је мост требало да буде изграђен 10-15 метара узводно од садашње локације. Чак су и мештани нудили бесплатно земљиште за прилаз мосту - каже Јањушевић.

РАЗЛИКА У ЏЕПУ?

ДУШАН Јањушевић очекује да ће се у наредном периоду расветлити да ли је мост намерно саграђен на ужем делу корита реке Ћехотине, како би разлика у новцу остала неком у џепу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)