МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић има подршку ПзП, између нас скоро да нема нејасних питања

В. К.

29. 09. 2020. у 21:11

МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић има подршку ПзП, између нас скоро да нема нејасних питања

Архива

НЕБОЈША Медојевић, један од лидера Демократског фронта и председник Покрета за промјене саопштио је, у емисији "Интервју" на ТВЦГ, да су састанци са будућим мандатаром Здравком Кривокапићем још раније договорени и да је он већ на првом састанку рекао оно што је релевантно, да Кривокапић има подршку пет посланика ПзП-а.

Медојевић је рекао да је црква одиграла огромну улогу на изборни успех, али је позвао црквене великодостојнике да се сада не мешају у политику.

-Између нас и Кривокапића скоро да нема никаквих нејасних питања. Ова влада је прва посттоталитарна влада, која је једна једина у историји и има врло важан историјски задатак да се спроведу реформе, и то морамо да урадимо брзо, ефикасно, темељно, Чињеница је да је режим изгубио на изборима, а да се нико са стране није мешао и није помагао нашу коалицију.

Медојевић је рекао да је веза Здравка Кривокапића са црквом разумљива, али у овом тренутку је важно да се црква врати својој улози.

-Изузетно ценим СПЦ, верник сам, православац и дао сам максимални допринос да се црква заштити. Мислим да је то што је црква урадила помогло опозицији да дође на власт, али сада је време да се великодостојници врате у цркву. Ми смо против тога да црква буде уплетена у политику, зато нисам ни ишао под Острог, јер сматрам да није време да се тамо састављају. Увек кад је црква улазила у политику, у последњих 30 година то се није добро завршило. Оно што је црква добро радила то су литије, али сада мислим да је најбоље да се свештеници врате у цркве и манастире јер ће нам требати јака духовна енергија.

Медојевић је навео да међународна заједница нема ништа против да лидери ДФ-а буду на високим позицијама у влади.

-Сви кандидати за владу лобирају и преко медија, да би добили нешто што им припада. Ми имамо већ припремљена своја учешћа у влади, које не подразумевају само ресоре. Ја сам се бавио питањима демократске транзиције, приватизацијама, лустрацијом, криминалом, али реална политичка прича је она коју ћемо водити са мандатаром, казао је Медојевић. -Владу нећемо рушити, али нећемо ни ћутати када видимо да нешто није добро. Ако Кривокапића неко изманипулише, па он каже да нема места за ПзП у влади, ми ћемо подржати мањинску владу, нећемо је рушити. Још раније смо рекли да ћемо подржати сваку владу без ДПС-а, те да ће тако и бити. Борићемо се да уђемо у владу. Узећемо, ако нам се дозволи, ресоре за које имамо најбоље људе. Ако нам се то не дозволи ми ћемо у Парламенту увек бити против решења која су штетна по државу, рекао је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)