МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић има подршку ПзП, између нас скоро да нема нејасних питања

В. К.

29. 09. 2020. у 21:11

НЕБОЈША Медојевић, један од лидера Демократског фронта и председник Покрета за промјене саопштио је, у емисији "Интервју" на ТВЦГ, да су састанци са будућим мандатаром Здравком Кривокапићем још раније договорени и да је он већ на првом састанку рекао оно што је релевантно, да Кривокапић има подршку пет посланика ПзП-а.

МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић има подршку ПзП, између нас скоро да нема нејасних питања

Архива

Медојевић је рекао да је црква одиграла огромну улогу на изборни успех, али је позвао црквене великодостојнике да се сада не мешају у политику.

-Између нас и Кривокапића скоро да нема никаквих нејасних питања. Ова влада је прва посттоталитарна влада, која је једна једина у историји и има врло важан историјски задатак да се спроведу реформе, и то морамо да урадимо брзо, ефикасно, темељно, Чињеница је да је режим изгубио на изборима, а да се нико са стране није мешао и није помагао нашу коалицију.

Медојевић је рекао да је веза Здравка Кривокапића са црквом разумљива, али у овом тренутку је важно да се црква врати својој улози.

-Изузетно ценим СПЦ, верник сам, православац и дао сам максимални допринос да се црква заштити. Мислим да је то што је црква урадила помогло опозицији да дође на власт, али сада је време да се великодостојници врате у цркву. Ми смо против тога да црква буде уплетена у политику, зато нисам ни ишао под Острог, јер сматрам да није време да се тамо састављају. Увек кад је црква улазила у политику, у последњих 30 година то се није добро завршило. Оно што је црква добро радила то су литије, али сада мислим да је најбоље да се свештеници врате у цркве и манастире јер ће нам требати јака духовна енергија.

Медојевић је навео да међународна заједница нема ништа против да лидери ДФ-а буду на високим позицијама у влади.

-Сви кандидати за владу лобирају и преко медија, да би добили нешто што им припада. Ми имамо већ припремљена своја учешћа у влади, које не подразумевају само ресоре. Ја сам се бавио питањима демократске транзиције, приватизацијама, лустрацијом, криминалом, али реална политичка прича је она коју ћемо водити са мандатаром, казао је Медојевић. -Владу нећемо рушити, али нећемо ни ћутати када видимо да нешто није добро. Ако Кривокапића неко изманипулише, па он каже да нема места за ПзП у влади, ми ћемо подржати мањинску владу, нећемо је рушити. Још раније смо рекли да ћемо подржати сваку владу без ДПС-а, те да ће тако и бити. Борићемо се да уђемо у владу. Узећемо, ако нам се дозволи, ресоре за које имамо најбоље људе. Ако нам се то не дозволи ми ћемо у Парламенту увек бити против решења која су штетна по државу, рекао је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)