РАМА ПОСЕТИО ТУЗИ И РАЗГОВАРАО СА ЂЕЉОШАЈЕМ Званична Подгорица без реакције на изненадну посету албанског премијера

В.К.

29. 09. 2020. у 13:06

РАМА ПОСЕТИО ТУЗИ И РАЗГОВАРАО СА ЂЕЉОШАЈЕМ Званична Подгорица без реакције на изненадну посету албанског премијера

Фото: Танјуг АП

ЗВАНИЧНА Подгорица ни једном речју није осудила отворено мешање суседне Тиране у унутрашње ствари Црне Горе, каква је тренутно формирање нове Владе.

Премијер Еди Рама, који је уочи избора здушно подржао Мила Ђукановића и Демократску партију социјалиста, посетио је јуче Тузи где је разговарао са председником те општине Ником Ђељошајем, једном од лидерра коалиције Албанска листа, која је закуцала на врата будуће извршне власти. Ђељошај је касно синоћ режимским медијима казао да се неформално састао са Рамом.


-У питању је био неслужбени састанак, само со попили кафу и ништа више- изјавио је Ђељошај.

У Социјалистичкој народној партији, чланици коалиције „За будућност Црне Горе“, изражавају забринутост због чињеница још увек актуелна власт на челу са ДПС и њеним премијером Душком Марковићем, није реаговала на информацију да је премијер једне стране замље, незванично боравио у Црној Гори бавећи се кадровским решењима будуће власти.

-Није у питању Александар Вучић, већ премијер Албаније Еди Рама.  Зашто још увек актуелна власт није реаговала на ову посету? Еди Рама је лагано ушао у Црну Гору и лагано у сред Тузи разговарао са Ником Ђељошајем о учешћу Албанаца у новој влади. Ово не би требало много да чуди јер је Рама подржао из првог пута ДПС у кампањи, али се после предомислио и пожелео успеха „својима“- наводе у СНП.

–Овакав излет албанског премијера не би требало да остане непримећен.  Званичник друге државе дошао је да уређује нову власти. Не, није то онај којег бисте господо из власти одмах оптужили да се умешао, већ ваш другар из Албаније. Будите достојанствени до краја, макар га укорите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)