ЗАХВАЛНОСТ СВЕШТЕНСТВА И МОНАШТВА НИКШИЋКИМ МЕДИЦИНАРИМА

В.К.

29. 09. 2020. у 11:58

ОСЕЋАМО велику обавезу и људску потребу да упутимо најтоплије молитвене и захвалне речи медицинским радницима нашега града, саопштило је свештенство и монаштво архијерејској намесништва никшићког.

ЗАХВАЛНОСТ СВЕШТЕНСТВА И МОНАШТВА НИКШИЋКИМ МЕДИЦИНАРИМА

Фото: Влада ЦГ

У овој борби против ове пошасти која нас је задесила они су ти који су на првој линији фронта и за дивљење је њихова пожртвованост да помогну сваком оболелом, притом излажући своје здравље, и здравље својих породица, ризику и опасности.  Знамо да нам је сада потребна мудрост, јединство, поготово љубав једних за друге и саосећајност да бисмо заједно победили ову нову заразну болест која је узела маха у нашем граду. Сада смо сви на испиту да будемо људи и да максимално помогнемо нашим лекарима, медицинским сестрама, техничарима, возачима и другом медицинском особљу- истиче се у саопштењу свештенства и монаштва архијерејској намесништва никшићког, апелујући на све православне вернике као и на све људе добре воље града Никшића да буду дисциплиновани и обазриви у понашању, одговорни према себи и другима.

-Да молитвено сједињени дамо прави одговор на ово искушење. Град Никшић има моћнога заступника пред престолом Господњим, у личности Светог Василија Острошког коме ћемо као и другим светитељима упућивати топле и усрдне молитве, за све оболеле, за њихово брзо оздрављење као и за њихове ближње и медицинске раднике који се о њима старају да уз Божију помоћ надвладамо и победимо ову болест. Сигурни смо да ћемо тако изаћи, из овог искушења, још ближи једни другима! Оно што нас не сломи то нас ојача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)