КНЕЖЕВИЋЕВ БРАНИЛАЦ УПУТИО ЗАХТЕВ СКУПШТИНИ: Саслушати Мила Ђукановића

В.К.

28. 09. 2020. у 11:03

КНЕЖЕВИЋЕВ БРАНИЛАЦ УПУТИО ЗАХТЕВ СКУПШТИНИ: Саслушати Мила Ђукановића

Фото Митрополија ЦП

БРАНИЛАЦ Душка Кнежевића, адвокат Здравко Ђукановић упутио је захтев председнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу да парламент формира Анкетни одбор чији задатак би био да саслуша Мила Ђукановића и друга лица за која оцени да постоји потреба за њиховим саслушањем, а ради „утврђивања порекла новчаног износа од 1,5 милина евра на кастоди рачуну Мила Ђукановића, утврђивање порекла средстава којим је изграђена „Ничија“ кућа у Подгорици, учешће Мила Ђукановића у афери Телеком, афери А2 ЕПЦГ, као и ради утврђивања и других злоупотреба, незаконитих радњи и корупционашких активности које је предузимао Мило Ђукановић, а у периоду у којем се налазио на функцији председника Црне Горе и премијера Црне Горе.“

-Утврђивање основаности кривичних пријава (двадесет кривичних пријава) које је одбрана Душка Кнежевића поднела надлежним тужилаштвима у Црној Гори против Мила Ђукановића, Зорана Пажина, Миливоја Катнића, Блажа Јованића, председника Привредног суда, Радоја Жугића, гувернера Централне банке и других лица која су у извршној и судској власти у Црној Гори, а за које кривичне пријаве надлежна тужилаштва нису испитала нити једно окривљено лице. Испитивање наведних лица је неопходно, јер су сви они по сазнањима одбране поступали по директним инструкцијама и налозима Мила Ђукановића.

Предлажемо да се пред Анкетним одбором поред других сведока као сведок позове и своја сазнања пред одбором изнесе Душко Кнежевић, а имајући у виду чињеницу да је Интерпол укинуо све три потернице које је СДТ у Подгорици незаконито расписао против Душка Кнежевића, а које је Комисија за контролу потерница Интерпола ставила ван снаге на 113. седници, 30.06.2020. године, оцењујући их као незаконите и као средство политичког прогона Душка Кнежевића од стране извршне власти-наводи Ђукановић.

Одбрана Душка Кнежевића је уверена, да је по наведеним питањима потребно покренути поступак парламентарне истраге коју би спровео Анкетни одбор Скупштине Црне Горе.

-Састав би одредио Парламент, а који би поред чланова Парламента био сачињен и од угледних правника, тужилаца, судија, адвоката и професора права. Одбрана Душка Кнежевића је спремна да Анкетном одбору достави сва сазнања која поседује у вези надлежности Анкетног одбора, као и имена других сведока које би пред Анкетним одбором изнели своја релевантна сазнања- каже адвокат Ђукановић.

-Овакво становиште одбрана заснива на одредбама Устава Црне Горе по којем власт у Црној Гори почива и на равнотежи и на међусобној контроли. Анкетни одбор Парламента као највишег представничког дома грађана ће, уверени смо, у својој контролној функцији доћи до значајних сазнања и резултата, а које је би након тога требало доставити тужилаштву и другим надлежним државним органима Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)