СТЕНА СЕ ОБРУШИЛА НА МОСТ КОД БАРА: Камен од једне тоне се сурвао на прелаз преко Сувог потока

Б. Дабић

27. 09. 2020. у 11:21

СТЕНА СЕ ОБРУШИЛА НА МОСТ КОД БАРА: Камен од једне тоне се сурвао на прелаз преко Сувог потока

Фото: Б. Дабић

МОСТ на Сувом потоку оштећен је током невремена које је задесило барски крај. У моменту кад се обрушила стена на мост права је срећа да није било људи на тој деоници која води ка највећем маслињаку у залеђу Старог града, Џиџарину.

Након великог невремена и обилних падавина са брда Буал су се одрониле и обрушиле стене од којих је највећа пала на западну страну моста и порушила део ограде. Стена је огромна и како се процењује тешка више од једне тоне.

Комисија Друштва маслинара Бар је изашла на терен, констатовала оштећења моста и закључила да би било важно да се штета што скорије санира. Иако је туристичка сезона на крају, маслинарска сезона тек треба да почне, велики број маслинара мост користи за одлазак у Џиџарин, а такође, Барани су већ стекли навику да слободно време проводе у природи, а ово подручје је изванредно за шетњу и рекрацију.

Захваљујући Туристичкој организацији Бар и археологу Омеру Перочевићу Друштво маслинара Бар је уз помоћ мајсторких руку Сувада Османовића од пропадања сачувало мост.

- Надамо се да ће се наћи финансијска средства која су минимална, али која, на жалост, Друштво нема да се мост санира и да му се врати првобитни изглед којеме су се сви дивили, наводи се у саопштењу Друштва маслинара Бар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)