БЕЖАНИЈА ПОЧЕЛА? Бизнисмени блиски Милу распродају имовину

Новости онлине

26. 09. 2020. у 19:23

БЕЖАНИЈА ПОЧЕЛА? Бизнисмени блиски Милу распродају имовину

Фото архива

ДВА БИЗНИСМЕНА, која важе за блиске председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, продала су део својих послова у тој земљи, преносе црногорски медији.

Контроверзни бизнисмен Брано Мићуновић продао је Турцима половину свога бизниса са изградњом хотелског комплекса у Будви, пише дневни лист Дан.

Турска фирма „Мерит Монтенегро“ сносиће пола трошкова реализације инвестиције која је планирана у износу од скоро 17 милиона евра и биће власник половине луксузног хотелског комплекса у центру Будве, објавио је подгорички „Дан“.

Према наводима овог листа, турска компанија уписала се као сувласник земљишта на ком би требало да се гради хотел са 12 спратова.

Како је објавио Ин4с, Мићуновић је један у низу бизнисмена блиских одлазећем режиму Мила Ђукановића који је одлучио да у последњих месец дана своје послове дели са компанијама из иностранства.

Према информацијама тог портала, и контроверзни црногорски бизнисмен Веселин Веско Баровић је почетком септембра одлучио да распрода велики део своје имовине.

Баровић је 1. септембра објавио ликвидацију отвореног инвестиционог фонда „Еурофонд“, 2. септембра је продао „Свис осигурање“, а 3. септембра је пребацио део акција „Мимоза хотела Тиват“.

Тај портал је раније објавио како је после избора у Црној Гори скочила потражња из Црне Горе за становима у елитним београдским насељима Врачар и Дедиње, позивајући се на једну агенцију за некретнине.

„Партнерска агенција за некретнине из Београда забележила је 168 упита за станове и куће на Врачару и Дедињу, просредством адвокатстких канцеларија из Црне Горе. Неко планира да нас напусти“,, објавила је та агенција на свом Фејсбук профилу.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

miro

26.09.2020. 21:55

Pa sve Milogorci koji su pljuvali po Srbiji,sada beze u tu istu Srbiju ,daleko im Zagreb, Pristina i Tirana Prvo sto nova Crnogorska vlast treba da uradi ,da procesuira te lopove, i da trazi da ih Srbija isporuci pod hitnom postupku