ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Желим најбоље односе управо са Србијом - спреман сам да се извиним Вучићу

Танјуг

25. 09. 2020. у 23:49

ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Желим најбоље односе управо са Србијом - спреман сам да се извиним Вучићу

Фото: Д. Миловановић

КАНДИДАТ за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да је спреман да се извини председнику Србије Александру Вучићу, као што је, како каже, као хришћанин спреман се извини сваком ако је погрешио.

Истакао је да ће, када буде премијер, први званични позив да посети Црну Гору упутити председнику Србије.

Гостујућ на подгоричкој А1 тв., Кривокапић је потврдио да је у емисиј “Фаце то Фаце” БиХ ТВ рекао да су председник Александар Вучић и председник Мило Ђукановић већи пријатељи него што су он И његов кум.

Подврдио је да је у истој емисији рекао да га Вучићеви медији нападају због послова које Вучић има са Милом.

Тврди, међутим, да у тој изјави никада није повезао Београд на води са било каквим везама између председника Србије и председника Црне Горе.

Када је то рекао мислио је, каже, да се он са својим кумом виђа једном у четири године, а Вучић и Ђукановић су се, додаје, видели на неком самиту, у децембру 2019.

На опаску да је мало ублажио тон и питање да ли је то након саопштења Амбасаде Србије у Подгорици, захтева Милана Кнежевића да се извини Вучићу или се само покајао, Кривокапић је поновио: "Ја сам рекао то што сам рекао и знам зашто сам то рекао. Али нисам рекао како је то доживљено. Молио бих да грађане да погледају ту емисију 'Фаце то Фаце'… Нисам имао злу намеру, већ само сведочио да су се Вучић и Ђукановић сретали и да су то били радосни сусрети… Зашто нису ту радост пренели на две државе".

Не жели каже да прича о томе, јер не би да те “личне односе пресликава на оно што је много значајније, а то је да су грађани Србије и Црне Горе два братска и кумовска народа”.

Грађани двеју држава, сматра, не би требало да доживе те реакције које су у овом тренутку тако исказане, јер не представљају оно што је најважије.

А најважније, према његовим речима, је да Србија и Црна Гора имају добре институционалне односе.

Коментаришући прозивке да као премијер Црне Горе неће прво посетити Београд, Кривокапић каже да ће то тако бити, али да из ове мисије позива лично председника Вучића да посети званично Црну Гору.

Фото: Инстаграм

Додао је да председник Вучић ни као премијер, ни као председник није посетио званично Црну Гору, као ни да Ђукановић није посетио званично Србију, а сви, како тврди, знамо да је у Београду више пута био незванично.

- Молим грађане Србије И Црне Горе да ово не доживе као сукоб са било ким. Ја желим најбоље односе управо са Србијом и покушаћу својим деловањем да покажем да је то могуће урадити, али и да то не буде лични однос председника или премијера, макар се звао Здравко Кривокапић, са неком другом особом из региона - навео је.

Истиче да са Србијом и са свима жели односе на узајамном поштовању и што је, како наводи, најважније да та реч која је изговорена с једне или друге стране не буде “мера односа које се преплићу на држвном ниову”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

buki

26.09.2020. 08:55

Meni ovaj čovek (Krivokapić) zaista uliva poverenje. Ne liči mi na ostale postjugoslovenske političare i nadam se popravljanju odnosa sa CG. Vreme će pokazati da li će od CG napraviti normalnu državu, u kojoj će politika postati zanimanje a ne priviligija za bogaćenje i korupciju.

Vasa

26.09.2020. 10:23

Господине Кривокапићу, разумем Ваше поступке и изјаве. Свака изјава је дата у своје време и са одређеним разлогом. Овом последњом сте показали да сте одговоран и поштен човек који воли свој народ. Браво. Пожурите са формирањем владе па да нам свима буде боље. Живели.