ПРЕДУХИТРИЛИ УБИЦЕ: Ухапшен осумњичени за формирање криминалне организације

Б. ДАБИЋ

26. 09. 2020. у 19:45

ПРЕДУХИТРИЛИ УБИЦЕ: Ухапшен осумњичени за формирање криминалне организације

Фото Илустрација

ПОЛИЦИЈА у Бару спречила је убиство које је планирала криминална група, а у изнајмљеном стану у Македонском насељу пронађена је пушка са оптичким нишаном, као и телефони са иностраним картицама са највишим степеном крипто - заштите.

Засада полиција не открива идентитет особе или више њих чија ликвидација је била планирана. Ухапшен је Борис Пејовић (32) из Подгорице осумњичен за стварање криминалне организације и недозвољено држање оружја и експлозива.

"АУДИ" УКРАДЕН У БЕОГРАДУ

ДОСАДАШЊА истрага упућује на сумњу да је Б. П. током 2019. године неовлашћено набавио две аутоматске пушке, са два оквира од по 28 метака. Наведено оружје је 14. децембра 2019. године у Борској улици у Бару, пронашла полиција у паркираном "аудију А6". У возилу су пронађена и два пластична канистера са 40 литара бензина, намењених за паљење возила после извршења кривичног дела. Из полиције кажу да је "ауди А6" украден 2016. у Београду.

Како наводе из полиције, Пејовић као члан криминалне организације која је формирана са циљем извршења неодређеног броја тешких кривичних дела против живота и тела, набавио је и директним извршиоцима Марку Павићевићу (28) из Даниловграда и Вуку Орландићу (24) из Бара, предао пушку избрушеног фабричког броја, са оптичким нишаном. Како су саопштили из полиције, пушка је била намењена за убиство.

- Осумњичени М. П. и В. О. су, због постојања основане сумње да су као чланови криминалне организације припремали извршење тешког кривичног дела против живота и тела на штету припадника супротстављене криминалне групе, лишени слободе 10. марта ове године - саопштено је из полиције. - Осим набавке ватреног оружја, за потребе извршења кривичног дела украли су "голф" у Улцињу. То возило су планирали да запале након реализације криминалног плана.

Чланови ове криминалне организације су у Бару поседовали "штек стан", наводе из УП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)