МАРКО КОВАЧЕВИЋ ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: Односе са Србијом треба побољшавати, а не кварити

В.К.

25. 09. 2020. у 14:27

МАРКО КОВАЧЕВИЋ  ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: Односе са Србијом треба побољшавати, а не кварити

Фото: Принтскрин

МАРКО Ковачевић, посланик коалиције „За будућност Црне Горе“ рекао да су сви у предизборној кампањи обећали грађанима да ће са свима у региону, посебно са Србијом, имати најбоље могуће односе.

- Користим прилику да јавним путем, крајње добронамерно, замолим људе из тима професора Здравка Кривокапића, да кроз своје јавне наступе не кваре однос будуће власти у Црној Гори са Србијом. Не користи да се упуштамо у паушалне оцене о односима председника Србије са Милом Ђукановићем, за које нису изнесени јасни и конкретни докази. Добро би било да се макар користи једнак аршин, да ако нико од саветника професора Кривокапића није јавно негативно коментарисао директну, јавно видљиву и недвосмислену подршку пред изборе Едија Раме, премијера Албаније, Милу Ђукановићу нити их прогласио за два крака исте хоботнице, поштујући тако грађане Црне Горе албанске националности, да то онда не ради ни када је у питању председник Србије. То није у интересу највећег броја гласача наше коалиције који су махом Срби и желе да односи са Србијом буду бољи него за време Ђукановића. А да би се ти односи побољшали они морају бити остварени кроз добру и релаксирану комуникацију са најважнијим државним адресама у Србији, изјавио је Марко Ковачевић, посланик коалиције „За будућност Црне Горе“.

Он истиче да није природно да после избора негативне коментаре на рачун председника Србије износе и Мило Ђукановић и саветници професора Кривокапића и то у оба случаја без доказа.

-То може да приличи људима који без обавеза према држави и читавом друштву у складу са својим субјективним осећајем необавезно коментаришу такве ствари у личним разговорима или преко друштвених мрежа али не и онима који желе да на озбиљан начин воде међународну политику Црне Горе у периоду пред нама. Неопходно је направити дисконтинуитет од политике ДПС-а да се кроз јавне иступе праве иритације на рачун Србије и оних који је представљају а са којима као власт на међународном плану треба да билатерално сарађујемо у будућности, на обострану корист грађана наше две земље.

Ово је само добронамерна сугестија, јер политику кривице Србије и сваке власти у њој за све што се овде дешава, а коју је водио ДПС, морамо послати у прошлост заједно са том партијом и њеним председником. Та политика у некој новој нашминканијој верзији, само може да допринесе наставку подела које је направио Мило Ђукановић у Црној Гори. Сви заједно имамо обавезу да то не дозволимо, поручује Марко Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)