ЧЕКА НАС ОЗБИЉАН ПОСАО: Бечић о формирању нове владе Црне Горе

Новости онлине

23. 09. 2020. у 11:05

ЧЕКА НАС ОЗБИЉАН ПОСАО: Бечић о формирању нове владе Црне Горе

Фото: Промо

ПРЕГОВАРАЧКИ тимови победничких коалиција разговарају о начинима функционисања, модалитетима, али и приоритетима будуће власти и ти преговори се одвијају планираном динамиком, изјавио је председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић и додао „чека нас озбиљан посао“.

Бечић је то рекао током разговора са амбасадорком Француске Кристин Тудик у Подгорици, уочи данашње конститутивне седнице парламента, преноси Танјуг.

Истакао је да ће Демократе, а верује, казао је, и остали потписници „Споразума за будућност“ бити гаранти његове примене.

Указао је да су актуелни преговарачки тимови бржи од свих које је до сада имала Црна Гора приликом конституисања власти након једног изборног процеса.

Бечић је нагласио да у будућој власти неће бити реваншизма и да је Демократска Црна Гора спремна да заједно ради са свим часним, поштеним и стручним људима које затекне у администрацији, јер без институционалне меморије нема напретка и остварења Програма будуће владе.

- Чека нас озбиљан посао и спремни смо да се ухватимо у коштац са свим проблемима - навео је Бечић.

Поновио је да ће се нова власт обрачунати са организованим криминалом и корупцијом онако како је и победила на изборима.

- Нема хапшења због мржње, нетрпељивости или политичке подобности. Радиће се у складу са Уставом и законима Црне Горе - навео је Бечић, саопштено је из странке.

Наводи се да је Тудик честитала Бечићу на изборном резултату и саопштила да јој је драго што је коалиција „Мир је наша нација“ била достојанствена у победи и да је слала помиритељске поруке и у предизиборном и у постизборном периоду.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)