ОГЛАСИО СЕ ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Дугови стижу на наплату, ДПС је опљачкао буџет

Танјуг

23. 09. 2020. у 11:02

ВЛАСНИК Атлас Групе Душко Кнежевић оцењује да ће новој црногорској влади бити јако тешко јер, како је навео, велика задужења у тој земљи стижу на наплату.

ОГЛАСИО СЕ ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Дугови стижу на наплату, ДПС је опљачкао буџет

Фото: В. Данилов

- Велика задужења стижу на наплату, треба радити на репрограму, пронаћи нова задужења, помоћи најугроженијима, а посебно малој привреди која је највише претрпела од удара короне - наводи Кнежевић у разговору и додаје да је ДПС опљачкала буџет и све ресурсе.

Како истиче, подршка привреди и креирање амбијента за привлачење привреде треба да буде кључни задатак нове владе у тој земљи.

- Ја одавно говорим да Црну Гору можемо позиционирати као регионални технолошки и финансијски хаб. Залажем се за увођење европских стандарда, МИФИД и ПСД регулативе, јер би то био велики магнет за инвестиције у Црној Гори. То је само један од средњерочних циљева - објашњава Кнежевић.

На питање шта је било пресудно за порас ДПС, Кнежевић наводи да су литије показале да је снага у народу веома велика и због напада на цркву су покренуле многе и преокренуле неке који су до сада гласали за ДПС, те да је и добро организована опозиција овај пут успела да буде на висини задатка.

- Народ је схватио да је време да корумпираном режиму дође крај и због тога је изашао у великом броју на изборе - сматра Кнежевић и наглашава да је немогућа кохабитација између председника Мила Ђукановића и нове црногорске владе.

Како наводи, Ђукановићу је најбоље да се повуче и напусти Црно Гору јер, наглашава Кнежевић, када се вратим један од нас двојице мора ићи у затвор.

Упитан да ли очекује поделе у ДПС након што су изгубили власт, он каже да је расцеп у тој странци већ евидентан, те да је већ имао разговоре са шест-седам посланика из редова ДПС који би желели да направе свој клуб.

- Мислим да ће се ДПС распасти на неколико фракција - сматра он.

Када је реч о односима са Србијом Кнежевић каже да прижељкује најбоље економске односе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста