МИТРОПОЛИТ ПОРУЧИО МИЛУ: Одлазећа власт да не прети да ће бранити Црну Гору из шуме

Бета

21. 09. 2020. у 13:28

МИТРОПОЛИТ ПОРУЧИО МИЛУ: Одлазећа власт да не прети да ће бранити Црну Гору из шуме

Фото Танјуг-АП

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је данас одлазећој црногорској власти да не прети да ће да руши и одлази у шуме "јер су сви рушитељи отишли у неповрат".

Како су пренеле данашње подгоричке Вијести, Амфилохије се "помолио да им Бог врати разум, те поновио да неће одустати да буде обновљена светиња на Ловћену и да буде изграђен храм Свете Тројице изнад Цетињског манастира".

- Црква Божја је страдала кроз векове, страда и данас. Сами знате какво је гоњење цркве било у оно време, када су владали безбожници, који су рушили и одгонили народ од цркве. Забрањивали да се иде Божјим путем. А ови који су до сада владали Црном Гором, они су њихови наследници који су обезбожени хтели да стварају своју цркву - навео је.

Амфилохије је оценио да је реч о "безумљу" јер с једне стране то "сведочи да је у њиховој свести присутно да без цркве, Христове, православне цркве нема опстанка овој држави, овом народу....само што ниу схватили да треба да се врате тој цркви, Божјој, правој истинској..." рекао је Амфлохије у Будви, преносе Вијести.

Он је казао "дај Боже и ове који су следбеници Маркса и Енгелса, Броза, да и њима Бог врати разум".

- То што траже неку цркву, то је показатељ да имају нечега у себи доброга и благословенога, само ако то добро и благословено прихвате и врате се својим прецима Петровићима. Не претећи да ће да руше, да беже у шуме и да одатле наставе рушење - казао је Амфилохије и додао да ће "дати Бог да се обнови и срушена светиња на Ловћену Светог Петра Цетињског" и друге светиње.

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је у петак да ће, ако буде потребно, бранити Црну Гору и из шуме, као што су то чиниле генерације предака.

- Бранићемо је свим средствима, као што сам рекао, и из шуме, нећемо се ваљда ту разликовати у односу на генерације наших предака. Како мислите да се Црна Гора одбранила кроз претходне векове, откуд Црној Гори десет векова државности? Тако што није брањена у парламенту, него оружјем, у шуми - рекао је Ђукановић у телевизијском интервјуу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Jugoslava Pravdic

21.09.2020. 18:05

Poštovani, Da, graditi kapelu, ali samo onu kako je izgledala kako je sagradjena za Svetog Petra Cetinjskog. Bez ornamenata vezano za Karadjordjeviće. Samo originalno zdanje. Držite se svoga duhovnoga polja i nemojte Vi ukazivati u šta ko treba da veruje. Ostavite Karadjordjeviće Srbiji, a Petoroviće Crnoj Gori. I, ne morate Vi ništa, narod će to kad bude vreme.