КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Митрополит Амфилохије запевао чувену српску песму (ВИДЕО)

Новости онлине

20. 09. 2020. у 17:40

КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Митрополит Амфилохије запевао чувену српску песму (ВИДЕО)

Фото: Твитер

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије посетио је данас село Брскут поводом славе цркве Рождества Пресвете Богородице, где је служио литургију.

Након литургије митрополит Амфилохије је током прославе са мештанима тог села запевао песму о нашој окупираној земљи - "Јечам жњела Косовка девојка". Као што се види на снимку, поред њега је седео и политичар Марко Милачић.

Амфилохије је током свете литургије у беседи истакао да он поштује власт, али не све властодршце.

- Ја поштујем власт, она је призив на поредак међу људима. Међутим, није сваки властодржац за поштовање, он је за поштовање као човек, али не и његов злочин и његова идеологија лажна и безбожна. Не може бити за поштовање она идеологија која одриче Бога, која се одриче вечног и непролазног људскога достојанства - истакао је митрополит.

Да је ова песма изузетно драга митрополиту сведочи и то што није први да је пева. И пре четири године владика се ухватио микрофона и запевао приликом освештавања манастира светог Јована Владимира у селу Курило у Зети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Brka

20.09.2020. 20:57

Mitropolit Amfilohije u srcu nosi Kosovo. U Nisu 2013 prilikom osvestenja hrama Sv. Cara Konsantina i Car.Jelene pitao je jednog oficira "generale kada ce vojska na Kosovo" ovaj mu odgovori "ja sam pukovnik" a mit. Amfilohije rece "bices general", odgovor pukovnika bese "vojska ce na Kosovo vrlo rado ali cim politika to odluci" Amfilohije mu rece pa u pravu si sinko. Eto nesto se desilo pukovnik postao general a ove druge odluke nema,, red bi bio da nesto i politicki pobedimo!

Komandant 1001

21.09.2020. 00:06

Onoga dana kada ameri napuste Bonstil...drugi dan Amfilohijeva želja će da se ispuni....ljudi moji, pa Kosovo je nekoliko puta padalo tuđinu u ruke i sada je u tuđinskim rukama, ali se Kosovo uvek vraćalo svojoj matici !

quadratnacub

21.09.2020. 03:02

Опет се попови мешају у политику, као и 90тих...и поново ће српски род и народ доживети невоље и несреће. Докле ћете бре уништавати сваку српску генерацију, зарад сулуде српске политике!?

Milica

21.09.2020. 03:23

Sramota je da Mitropolit poziva vojsku da ide na Kosovo, makar i u pesmi, da izgine i ovo malo mladosti što nam je ostalo. On je svoje proživeo i sad bi da moj sin za njegove ideje, da ne kažem iluzije, ratuje i gine. To lažni junačenje nas je skupo koštalo i nema veze sa patriotizmom, kao što njegove besede nemaju veze sa Hristovim putem.

iz glave

21.09.2020. 08:50

ЊП Митрополит Амфилохије је носилац Пећког Трона, пола његове Митрополије је на КиМ, те само нељудима може бити противно његово залагање за увођење КиМ у оквире међ права ОУН кроз рез 1244, Устав и Законе Србије. Иако су у MNE борио за цело Православље, без ичије помоћи са стране, победио је јер је сабрао Бог и народ и убедио да верују једни у друге. Можда је то поука онима који би да живе боље а верују у ЕУ басну.