ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЦРНОЈ ГОРИ? За два дана избило чак 56 пожара (ВИДЕО)

Танјуг

20. 09. 2020. у 01:01

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЦРНОЈ ГОРИ? За два дана избило чак 56 пожара (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

У ЦРНОЈ ГОРИ за два дана избило је 56 пожара у централном и приморском делу земље, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Тренутно су, истиче МУП, активни пожари на Смоковцу и у Кучима, код Подгорице, а у цетињској општини на Жабљаку Црнојевића.

- У оба случаја у гашење пожара укључени су и противпожарни авиони Директората за ванредне ситуације МУП-а - наводе у МУП-у.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а поново је позвао грађане да се уздрже од ложења ватре на отвореном простору и да на тај начин смање ризик од пожара.

У МУП-у напомињу да, иако ће метеоролошка ситуација у наредним данима бити повољнија, потпуна опасност од пожара није прошла.

youtube.com/watch?v=lIvPMT6zqNU&feature=emb_title&ab_channel=PCNEN

- Због тога је важно напоменути да ће сви субјекти у систему заштите и спасавања и наредних дана бити у пуној приправности и спремни да реагују у сваком тренутку, а од грађана очекујемо да искажу одговорност и да нам буду партнер у заштити шума и шумског земљишта од ватрене стихије која неретко изазива озбиљне последице по шумски екосистем - закључује се саопштењу МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)