АЛЕКСАНДАР ЗАХТЕВА ПРАВДУ СА СВОГ СИНА: Малишан у колицима од рођења, отац криви докторку која је водила порођај

В. К.

19. 09. 2020. у 10:01

АЛЕКСАНДАР ЗАХТЕВА ПРАВДУ СА СВОГ СИНА: Малишан у колицима од рођења, отац криви докторку која је водила порођај

Фото: Приватна архива

ОСНОВНО тужилаштво у Бијелом Пољу формирало је предмет по кривичној пијави Александра Пековића против гинеколога Весне Цвијовић због кривичног дела - тешког дела против здравља људи.

Он је сматра одговорном за здравствено стање свог седмогодишњег сина, којем је, како нам је појаснио, моторика оштећена.

- Моје дете је непокретно, живот му је везан за инвалидска колица. Не може самостално да седи, хода, нема никакву контролу над рукама. Тачније, има 100 одсто инвалидитет. Супруга Весна имала је ризичну трудноћу, а термин за порођај је био 31. август 2013. године. Тог дана је пошла на редовну контролу и није имала порођајне болове. Дежурна је била др Цвијовић, која јој је водила трудноћу од почетка. Она је саопштила мојој супрузи да хоће да је породи и тада јој је, око 17.30 "процепила" водењак, а овај податак стоји у документу - прича Александар Пековић.

ТЕШКО ПРЕДВИДЕТИ КОМПЛИКАЦИЈЕ

У РЕАГОВАЊУ лекара - гинеколога Весне Цвијовић наводи се да 20 година ради поменути посао одговорно и савесно и да је у овом случају дала све од себе да порођај успе.

- Нажалост, неке компликације је тешко унапред предвидети. Жао ми је што дете има проблема. Господин Пековић инсинуира неку моју злу намеру, што ме и као човека и као лекара повређује - наводи се у одговору Весне Цвијовић.

- Порођај се одужио. Беба се заглавила у порођајном каналу и остала без кисеоника.

Пековић додаје да се порођај завршио наредног дана три и по сата после поноћи вакуумском екстракцијом. Дете је рођено без знакова живота, а након реанимације је слабо проплакало. Пола сата или сат касније, неонатолог јој је у устима пронашао неке угрушале исцетке.

- Када смо питали докторку зашто није одрадила царски рез, рекла нам је да није било довољно времена да се сакупи екипа. Дете је истог дана преузела докторка Рада Радуновић из Клиничког центра у Подгорици - прича Пековић, и подсећа да је тужилац Љубица Цаковић дала наредбу Општој болници у Бијелом Пољу да јој се достави сва медицинска документација у вези са овим случајем.

На саслушању су од тужитељке, како тврди, добили информацију да у тој болници не постоји медицинска документација његове супруге, већ јој је достављен само порођајни лист новорођенчета.

- Када сам извадио сву документацију, добили смо информацију од тужитељке да ју је послала на вештачење у Судскомедицински одбор Медицинског факултета у Београду. У јуну ове године добио сам информацију од мог пуномоћника да је из тужилаштва добио резултате вештачења. У неверици сам неколико пута прочитао да "докторка Весна Цвијовић није крива" - каже огорчени Пековић.

- Касније сам утврдио да тужитељка није послала ниједан налаз у ком постоји било какав запис који би био на штету докторке Цвијовић.

Касније је пуномоћник написао поднесак за допуну вештачења и детаљно објаснио на које ствари да се обрати пажња. Међутим, тужитељка поново шаље поднесак за Београд, али опет у свом стилу, изоставља битне ствари.

Пековић тврди да од почетка августа 2019. па до данас, тужитељка Цаковић опструира овај случај. На ове оптужбе реаговала је тужитељка Љубица Цаковић.

- Поступајући тужилац у овом предмету све радње предузима у складу са законом - поручила је Цаковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)