ДПС ЈЕ ЉУДИМА ОГАДИО ДРЖАВУ: Абазовић коментарисао будуће планове за Црну Гору, па се осврнуо и на Кривокапића

Новости онлајн

16. 09. 2020. у 22:21

ДПС ЈЕ ЉУДИМА ОГАДИО ДРЖАВУ: Абазовић коментарисао будуће планове за Црну Гору, па се осврнуо и на Кривокапића

Фото: В. Н.

НОСИЛАЦ листе „Црно на бијело“ и лидер Грађанског покрета УРА, Дритан Абазовић, изјавио је да не би имао ништа против да носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић буде мандатар за састав нове Владе Црне Горе.

Абазовић је, гостујући на РТЦГ, тим поводом рекао да није било договора, већ да је то његов лични став.

- Имамо Главни одбор партије у петак, па ћемо ту донети неке важне одлуке, али мени лично прихватљив је професор Кривокапић за новог премијера - истакао је Абазовић.

Абазовић је рекао да преговори о именовању кандидата за новог председника Скупштине протичу изнад његових очекивања и изразио наду да ће кандидат бити познат до 23. септембра.

Абазовић је навео да је Кривокапић позитивно лице које се појавило у изборној кампањи.

- Желим да видим човека сличних квалитета, интелектуалних и моралних на челу свих институција. Да ли је то реално, не знам - казао је Абазовић, и додао да не би било фер да има нешто против таквог концепта.

На питање да ли је могуће да се нађе на месту потпредседника Владе, Абазовић је истакао да своју улогу види више у парламенту.

Ако је то део компромиса, „могу да се ротирам и да не будем у парламенту“, додао је он.

Лоша политика ДПС-а имала пресудан утицај на резултате избора, а не Црква

Оценио је да пресудан утицај на резултат недавно одржаних избора у Црној Гори није имала Српска православна црква, већ лоша политика Демократске партије социјалиста.

Абазовић је рекао да не спори да је црква имала утицаја на изборе, али и додао да је „ДПС правио толико лоших и ступидних потеза, као да су то намерно радили“.

- Не може да тражи кривца у било коме, па ни у митрополиту Амфилохију Радовићу. Они су поражени већ 2016. године, водили су лошу економску политику и то су грађани морали да примете - рекао је Абазовић.

На питање да ли је носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић на ту позицију предложен од стране цркве, Абазовић је одговорио да не мисли да је Кривокапић „било чија марионета“ и да мисли да је у питању „човек на месту“ и толерантна особа, пренеле су „Вијести“.

- Не желим да улазим у то да ли га је неко поставио, како сам чуо за себе, тако сам чуо и за њега - казао је Абазовић, упитавши зашто је проблем „што је човек верник“.

Новости

Здравко Кривокапић

Секуларну државу је, како је казао, покушао да наруши ДПС, најавама да желе да оснивају цркву.

- Мислим да је то нарушавање уставног концепта секуларне државе - казао је Абазовић.

Он је истакао да је уверен да ће у Црној Гори да ојачају проевропске снаге и оценио да ће велики број грађана који су подржавали ДПС да подрже покрет УРА, неку другу, или евентуално нову партију.

Абазовић је казао како је хитно потребно радити на економској стабилизацији, али и борби против корупције и организованог криминала.

Сматра да ће бити опструкција.

- Људи су некако изабрани на одређене позиције и вероватно неће бити расположени да буду замењени - рекао је Абазовић.

Он је нагласио да жели да сви грађани осећају Црну Гору као своју државу.

- Да ли ће то преко ноћи моћи да се деси код 100 одсто грађана? Неће, али одговорно тврдим да ће код 90 одсто грађана моћи.

ДПС је „људима огадио државу“, рекао је Абазовић и поручио да треба градити институције, а не да све зависи од „једног или два човека“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boris

17.09.2020. 00:29

Dajte Dritanu da bude predsjednik Skupstine Krivokapica za predsjednika vlade a gosp.Becica za podpredsednika vlade i ministra diplomatije a ostale pronadjite experte za svaki resor i to je dobitna kombinacija

ludi milojko

17.09.2020. 01:04

ja mislim da bi i abazovic bio odlican premijer, bar na osnovu njegovih izjava. ceka ih ogroman posao jer su kriminalne strukture mafijasa djukanovica zasle duboko u sve sfere drustva i taj oĺos treba prvo pocistiti. to je cilj nad ciljevima.