КАКВИ ЋЕ БИТИ ОДНОСИ РУСИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио план и најавио укидање једног закона

Novosti online

16. 09. 2020. у 12:25

КАКВИ ЋЕ БИТИ ОДНОСИ РУСИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио план и најавио укидање једног закона

Фото: Д. Миловановић

НОСИЛАЦ листе коалиције За будућност Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио да се са коалиционим партнерима припрема нови споразум и да ће у њему на првом месту бити укидање такозваног Закона о слободи вероисповести.

- Желим да вам кажем да сада припремамо други споразум са програмом законодавних реформи. Ту ће на првом месту бити укидање такозваног Закона о слободи вероисповести. На крају крајева, управо је овај дискриминаторни закон подстакао народ на борбу и запалио пламен истине, који је победио на изборима 30. августа - рекао је Кривокапић за руски телеграм-канал "Назигар“.

Говорећи о односу Црне Горе према остатку света, он је рекао да ће будућа влада успоставити добре односе са свим земљама света, укључујучи и Русију.

- Односи су увек били такви да смо пре 30 година Русе доживљавали као најближе људе. Али Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама света, укључујући, наравно, и Русију. А тренутна ситуација је апсурдна: замислите да ви као мала држава уводите санкције против велике као што је Русија. Такве одлуке се не воде интересима грађана, већ нам се ‘спуштају’ из других, врло интересних сфера.

(Спутнјик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

borko

16.09.2020. 12:36

Mislim da bi Rusiji najpametnije bilo da odnose sa Crnom Gorom malo stavi u zamrzivač. Čemu obraćati pažnju na zrno bibera. To isto treba da uradi i Srbija. da pusti Crnu Goru da ide svojim putem. Nikakvo bratimljenje, Bog zna kakvo pozivanje na istorijske korene. Srbi treba da budu priznati kao nacionalna manjina, sa pravom slobode jezika i veroispovesti u punoj meri. Srbin u Crnoj Gori ne sme značiti znak jednakosti Srbija. Narod Crne Gore u celosti treba pustiti da se otrezni, naročito crnoogorski crnogorci.

Mikimix

16.09.2020. 17:26

@borko - Zašto komentarišete teme o kojima malo ili ništa ne znate? Srbi u CG nacionalna manjina!? Pa nas je na zadnjem popisu bilo 30 posto! Mi smo moj poštovani neznaveni državotvorni narod.......ali šta da vam pričam....kao nekom školarcu, našu istoriju na prostoru CG u zadnjih 800 g. Nemam stvarno živaca, zato vam predlažem, knjigu u ruke, nije sramota?!!......

iz glave

17.09.2020. 09:50

г. Кривокапић говори у складу са народом који му је дао глас - да није Русије ЦГ никад не би опстала јер је Цар давао цео државни буџет у 18 и 19 веку и никада не би добила државност 78. Нато, застава и Ким ће бити предмет референдума тек када ЦГ привредно ојача, државно преуреди и лустрира и друштвено освести.