ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако

Новости онлајн

14. 09. 2020. у 19:26

ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако

Фото: Принтсцреен

ЛИДЕР колације "Црно на бијело" Дритан Абазовић дао је интервју за немачки магазин "Шпигл" и у њему између осталог изнео да је под полицијском заштитом због притисака на њега, али да се због тога не плаши.

Црна Гора је недавно по први пут у историји доживела да на демократским изборима смени властодржца, председник Мило Ђукановић и његова Демократска партија социјалиста (ДПС) су на изборима 30. августа доживјели тежак пораз, пише немачки магазин "Шпигл", а преносе Вијести.

"Шпигл" даље пише да је "Дритан Абазовић водећи политичар најмањег од ова три савеза, либерално-зелене коалиције Црно на бијело".

Она је на изборима добила 5,5 одсто гласова. Савез сматрају језичком на ваги. Абазовић је стога тренутно најтраженији политичар у Црној Гори, пише "Шпигл".

На питање немачког магазина какав су систем грађани Црне Горе послали у историју, Дритан одговара:

- По први пут у историји наше земље десио се политички заокрет путем избора, упркос свим манипулацијама. Грађани су послали у историју један аутократски систем, у ком су председник државе Мило Ђукановић, његова фамилија и пријатељи, уз поједине друге људе земљу третирали као приватно власништво и сходно томе је пљачкали.

Foto AP

- Права демократизација се не може реализовати са стабилократама попут Ђукановића. Уместо јаких вођа, ЕУ би требала да подржи јаке демократске институције. Ђукановић је по ЕУ ширио фаму како ће се у Црној Гори десити апокалипса ако њега не буде на власти. Желим да гарантујем Европи да то није истина. Мој утисак је: неће добровољно сићи са власти - или барем неће тек тако.

Абазовић је коментарисао и јавне претње које од дана избора добија и Ђукановићевих кругова, као и чињеницу да је прошле недеље у његову улицу у родном Улцињу умарширала група хулигана:

- Нисам те ноћи био код куће. Кад сам за то сазнао нашалио сам се да су ти људи вероватно дошли да ме подрже. Да, тачно је: постоји огроман притисак на мене. Тренутно сам под полицијском заштитом. Знам да има пуно људи који би ми нешто урадили и који могу да ми нешто ураде. Али, не плашим се. Претње су цена коју политичар плаћа. А, у садашњој ситуацији су и логичне. После изборне победе у земљи има веома пуно људи који имају веома пуно да изгубе.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Nebojša

14.09.2020. 20:40

Stvarnonje car. Dosledan. I vidi se iz casne porodice. Od onakvog oca ne moze los covek da ispadne. A svi su iskolovani i obrazovani, pametni, casni i moralni ljudi. Jedini koji je imao m... da Djukanovicu u sred skupstine zapreti, "prvi i poslednji put da nas je neko nazvao zastitnicima medijske mafije" a Djukanovic se cak izvinuo sto nikada nikome nije ucnio. I svakako jedini koji pouzdano nece sa Djukanovicem. A mi Srbi trebamo da budemo svesni, da je ovo tek prva faza i da je bitno smeniti Djukanovica i truo sistem, sistem straha, pretnji i egzistencije u vazduhu koja zavisi od Djukanovica. Mnogi ce seponovo bez straha izjasniti kao Srbi, i na sledecim izborima pobeda ce biti izvesna. Do tada nije moguce ocekivati da Albanac trazi ponistavanje priznavanja tzv Kosova od Crne Gore, ali da se promeni zakon o verskim zajednicama i njihovoj imovini svakako.

Saša

16.09.2020. 14:59

Ja mu, medjutim, ne verujem ni jednu reč. Sve što nas treba da zanima je povlačenje priznanja kosova. Poznato je da je i većina članstva dps bila protiv priznavanja kosova. Čim ode Milo, stvar će se rešiti. Samo polako.

bogdan pižurica

16.09.2020. 21:41

DRITANE druže,prijatelju. mučan je bio utisak od voditeljke RTCG koja sigurno se plaši promjena. Ne odgovaraj na VRUĆA pitanja,ostavljaj odgovor za novu vladu. Okreni se ekonomiji kriminalu i korupciji, već se KRADOM vlastodršci priklanjaju vama. REŠENJA čekamo ,moramo strpljivo, ništa zasada nema IZ RUKAVA ...... I UDRUŽIO BIH SE I SA ĐEVOLOM SAMO DA MOME NARODU BUDE BOLJE....voleo bih da ti za godinu dana pošaljem uz čestitku i neki savet od STARCA od 80 godina...porodičnu sreću TI želim.....