ОВО ЈЕ ДОКУМЕНТ КОЈИ СУ ПОТПИСАЛИ КРИВОКАПИЋ, БЕЧИЋ И АБАЗОВИЋ: Ево шта тачно пише у споразуму опозиције Црне Горе (ФОТО)

Новости онлине

09. 09. 2020. у 17:05

ОВО ЈЕ ДОКУМЕНТ КОЈИ СУ ПОТПИСАЛИ КРИВОКАПИЋ, БЕЧИЋ И АБАЗОВИЋ: Ево шта тачно пише у споразуму опозиције Црне Горе (ФОТО)

Фото: АП Пхото/Ристо Божовић

ЛИДЕРИ три коалиције које су освојиле већину на изборима у Црној Гори, Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић, данас су потписали споразум којим је дефинисано шта ће бити приоритети и обавезе владе коју ће формирати.

У тексту се пре свега обавезују да ће наставити европски пут Црне Горе, да неће бити реваншизма, али и да неће доћи до повлачења признања тзв. Косова.

Шта пише у споразуму?

Да ће нова демократска власт у Црној Гори одговорно спроводити све међународно предузете обавезе, јачати и унапређивати сарадњу са НАТО савезом, убрзано, потпуно и посвећено реализовати све реформе неопходне за пуноправно чланство Црне Горе у Европској унији;

Да ће нова демократска власт у Црној Гори извршити потпуну деполитизацију кључних институција власти ради обезбеђивања бескомпромисне борбе против организованог криминала и корупције;

Да ће нова демократска власт у Црној Гори поштовати Устав Црне Горе и у том смислу неће покретати било какве иницијативе или поступке са циљем промена државне заставе, грба и химне;

Фото: Новости онлине

Да нова демократска власт у Црној Гори неће покретати поступак за повлачење признања независности Косова;

Да нова демократска власт у Црној Гори неће спроводити реваншизам по политичком или било ком другом основу;

Да ће нова демократска власт у Црној Гори све законе доносити и ревидирати у складу са европским стандардима, а са циљем што брже интеграције Црне Горе у ЕУ.

Да ће нова демократска власт омогућити учешће у власти мањинским партијама без обзира да ли имају парламентарни статус или не;

Ове тачке су потписали лидери коалиције "За Будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић, коалиције "Мир је наша нација" Алекса Бечић и коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Marko Marković

09.09.2020. 21:46

Bitno je da ste u sporazum uneli da nećete povlačiti priznanje nezavisnosti Kosova. Ne samo što je to protiv međunarodnog prava učinjeno nego je i protiv rezolucije UN. A niste uneli u sporazum da će te povući zakon o religiji a koji je uticao na ograničavanja prava SPC. Džaba vas je Amfilohije podržao. Ispada da je ista politika Mile Đukanovića stavljena u sporazum. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. A ovi što se nazivaju Srbima u CG i takav sporazum potpisati po meni govori kakvi su ljudi. Dela govore više od reči.

Denis

10.09.2020. 02:15

@zorany55 - Da ti ja objasnim, Srbi su u Crnoj Gori do ovih izbora proganjani ko zečevi, odpuštani sa posla, maltretirani od policije i diskrimisani na svakom koraku, mafijski klanovi su otimali hleb iz usta dece. Sada su se posle 75 godina rešili tog ološa, nisu još ni preuzeli vlast, koja usput, zavisi od Albanca a on ih kritikuje za spoljnu politiku. Ni Srbija se nije povukla iz Briselskog sporazuma i mnogih drugih sporazuma koje je podpisala u vezi sa Kosovom a očekujete od Crne Gore koja je do juče bila u rukama vampira. Imaju oni dovoljno svojih problema, nemaju hleba za početak.

ludi milojko

10.09.2020. 02:50

sporazum je logican i ima smisla. dritan je albanac bez koga nema promene vlasti i suludo bi bilo i ocekivati da se povuce priznanje tzv.kosova. u ovom trenutku to nije ni od narocitog znacaja. treba vremena da se pocisti i procisti milova mafija. na sledecim izborima milova banda nece moci da krade a samim tim i pobeda ove koalicije ce biti ubedljivija. a samim tim ce i doci vreme da se povuce priznanje. samo polako, bitno je prvo ocistiti strukture od milovih fasista i ustasa.

ScubaDiver

10.09.2020. 07:24

Мило свака ти част. Таман када помислимо како си пуко о ледину, а ти се појавиш из неког "грма" у новом руху. Ово су твоји више него што су они што су до сада били уз тебе.