ПЉЕВЉА: Осумњичен да је запалио кућу Ранка Радуловића

М. Д.

09. 09. 2020. у 14:42

ПОЛИЦИЈА је лишила слободе Пљеваљака Д. Д. (36) због сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности и кривично дело уништење и оштећење туђе ствари.

ПЉЕВЉА: Осумњичен да је запалио кућу Ранка Радуловића

Фото: Полиција Црне Горе

Он је уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Пљевљима који му је одредио задржавање до 72 сата.

Д. Д. полиција сумњичи за паљење куће Никшићанина Ранка Радуловића(60) која се налазила у пљеваљској Буковици. 

Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су са службеницима Центра безбедности Пљевља, радећи на расветљавању дела извршених на штету чланова организованих криминалних група, расветлили два подметања пожара на штету припадника организоване криминалне групе Р.Р. (60), саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Из Управе полиције наводе да је Д. Д. је, како се сумња, у октобру 2019. године у месту Буковица подметнуо пожар на породичној кући Р.Р. којом приликом је причињена велика материјална штета, док је у априлу исте године покушао да подметне пожар на овој кући.

- Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да је Д. Д. ова дела извршио за одређени новчани износ.

Полиција је утврдила идентитет лица које је наручило извршење ових дела. Консултације са надлежним тужиоцем око процесуирања овог лица су у току, каже се на крају саопштења.

Никшићанин Ранко Радуловић   се налази у притвору због сумње да је формирао криминалну групу. Ранко Радуловић још 2002. године изградио поменути објекат, у пљеваљској Буковици, који је служио као ловачки дом. 

Радуловић је тих година често долазио у Буковицу и тамошњи становници га памте као веома коректног човека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)