КРИВОКАПИЋ ПРЕМИЈЕР, БЕЧИЋ ПРЕДСЕДНИК: Покрет за Пљевља објавио свој предлог новог устројства Црне Горе

М. Д.

08. 09. 2020. у 16:07

КРИВОКАПИЋ ПРЕМИЈЕР, БЕЧИЋ ПРЕДСЕДНИК: Покрет за Пљевља објавио свој предлог новог устројства Црне Горе

За будућност Црне Горе

У ДОБРОЈ вери, Покрет за Пљевља, предлаже за председника Владе професора Здравка Кривокапића, за председника Црне Горе Алексу Бечића и за председника Скупштине Дритана Абазовића.

- Ово је предлог за размишљање и искључива намера нам је да допринесемо што бржем формирању нове власти, која ће радити за добро свих грађана Црне Горе, саопштили су из Покрета за Пљевља, који су на протеклим изборима подржали Коалицију за будућност Црне Горе.

Саопштење преносимо у целости:

Јутрос је полиција привела градоначелника Подгорице Ивана Вуковића због организовања непријављеног скупа на Тргу независности у Подгорици, коме је према проценама полиције присуствовало 50 000 „патриота“. Господин Вуковић је негирао своје учешће у организацији митинга, исплаћивању трошкова за гориво и подели бесплатних сендвича. Такође је негирао и подизање рампе у тунелу Созина за бесплатан пролазак учесника скупа, као и бесплатну поделу застава и маица. Заклео се градоначелничком чашћу и мајком Црном Гором да он није члан НКТ-а и да не зна за забрану политичких окупљања у броју већем од 100.

Разумије се, поштовани читаоче, ово је измишљења прича, јер су, у Црној Гори, још на власти (додуше броје последње дане) Мило Ђукановић, Милутин Симовић и Веселин Вељовић. Али зато није измишљена прича него чемерна стрварност да још нису откривени и похапшени „ невидљиви“ терористи из Пљеваља, који су у организацији ДПС- а и тајне полиције, покушали да изазову међунационалне сукобе.

О самој иконографији и порукама мржње које су се чуле на митингу готово да не вреди трошити речи. Носити мајице на којима пише: „Радије ћу с` пушком уз планину, но под ноге српском циганину“ , било је незамисливо носити у Црној Гори, све до владавине Мила Ђукановића. Додуше, усташко семе је давно посијано, још у време Секуле Дрљевића, али је до сада гајено „ по кућа“ и приватним забранима, готово у илегали. Тек је под влашћу Мила Ђукановића је добило званичну државну потпору и постало владајућа идеологија.

Израз те идеологије је и предлог Закона о слободи вероисповести, прогону СПЦ и приватизацији њене имовине. У склопу те операције најављиване су нове тракторијаде како за верујући народ, тако и за свештенике СПЦ. Лично је Душко Марковић, премер и црна кутија Црне Горе, изједначио фашизам и Светосавље, а прогон најавио за дан после избора од 30.августа, за које је веровао да ће их добити, као и све раније, у последњих 30 година. Међутим, овога пута „мали од кужине“ се преварио, јер „ устала је Црна Гора, светиња се бранит мора“. А кад су на једној страни Св.Василије Острошки, Св.Петар Цетињски, Његош, Марко Миљанов и верујући народ Црне Горе, онда не постоји та ђавоља сила која се не може победити.

Отужно делује лабудова песма ДПС-а, са све Јадранком Барјактаревић, која уподгоричком кафићу закликта „ Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије“. То што је своју певачку каријеру започела и остварила у Београду, само је доказ како се брзо заборавља доброчинство. Ваљало би је подсетити, да је и Зоран Калезић, некада легенда народне музике, уочи референдума поднио оставку на место председника Удужења естрадних уметника Београда. Поверовао је да ће постати дворски певач у сувереној Црној Гори и да му неће фалити ни птичијег млека. Међутим, нова – стари господар Црне Горе више је волио да дочекује Нове године и организује прославе уз Пинкове звезде , поготову ако су биле женског пола. Због тога је Зоран морао трбухом за крухом чак у Америку, а кад се вратио повукла га је носталгија за „поноћним Београдом“. Ни у ком случају не призивамо такву судбину младој певачици, али не би било згорега да се мало нашминка стидом.

Било како било, све су ово последњи трзаји одлазеће власти и Мила Ђукановића, који ће све учинити да пролонгира тај одлазак. Шта је чинити опозицији која је победила на изборима 30.августа? Нема сумње да је приоритетни задатак што ранији договор о формирању нове владе. Разумије се, јако је битно договорити се о подели три најважније функције у Црној Гори, на којима ће почивати будућа власт. У доброј вери, Покрет за Пљевља, предлаже за председника Владе професора Здравка Кривокапића, за председника Црне Горе Алексу Бечића и за председника Скупштине Дритана Абазовића. Ово је предлог за размишљање и искључива намера нам је да допринесемо што бржем формирању нове власти, која ће радити за добро свих грађана Црне Горе.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)