КОРОНА ,,БУЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ево како је сада могућ улазак у ту земљу

В.К.

08. 09. 2020. у 13:20

КОРОНА ,,БУЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ево како је сада могућ улазак у ту земљу

Фото Н.Живановић

ВИРУС корона још се не предаје у Црној Гори упркос мерама владиног Националног координационог тела против заразних болести.

ВИРУС корона још се не предаје у Црној Гори упркос мерама владиног Националног координационог тела против заразних болести. Лабораторије Института за јавно здравље су од последњег пресека завршиле pcr анализу 526 узорака на нови вирус корона. Регистрован је 131 случај инфекције, односно новозаражених. Пријављен је и један смртни исход код пацијента из Бијелог Поље, рођеног 1937. године који је лечен у Општој болници у Беранама. Из Министарства вањских послова саопштили су да је Црној Гори стигла вредна донација из Јапана у износу од 800.000 евра, за набавку медицинске опреме, са циљем јачања здравственог система земље у борби против заразних болести, укључујући ковид 19.

У Црну Гору, као и до сада могућ улазак без додатних услова за резиденте земаља са "зелене листе", док резиденти држава са "жуте листе" могу ући уз позитиван резултат серолошког теста - антитела класе ИгГ, који је издат од регистроване лабораторије и који није старији од 30 дана. Резиденти свих држава са "жуте листе" такође могу ући у Црну Гору и уз негативан резултат серолошког теста на антитела класе ИгМ или уз негативан резултат ПЦР теста.

НАДЗОР

ОЛАКШАН је улазак држављана Црне Горе и странаца стално или привремено настањених у овој земљи из држава региона у случају да су у тим државама боравили до 48 сати. Тим особама се по повратку у Црну Гору прописује мера здравственог надзора која подразумева слободно кретање, али свакодневно праћење симптома и јављање надлежном лекару до истека решења које по повратку издаје Санитарна инспекција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)