СДП: Актуелна власт има 38 мандата и ниједан више

Novosti online

04. 09. 2020. у 12:27

ПРЕДСЕДНИШТВО СДП-а одржало је јуче седницу на којој је констатовано да је остварени изборни резултат партије на парламентарним изборима испод очекивања.

СДП: Актуелна власт има 38 мандата и ниједан више

Фото: Д. Миловановић

СДП је на парламентарним изборима одржаним у недељу освојила два мандата. Кажу да ће њихови мандати бити искључиво за добро и прогрес државе Црне Горе, њених виталних националних интереса, али и против безакоња, неправде и похаре народне имовине.

-Председништво СДП, са седнице одржане у проширеном саставу, исказује захвалност свим грађанима који су гласали за листу „СДП – Јака Црна Гора“ и тиме подржали идеју политичких промена на чистом грађанском, европском и државотворном концепту уређења државе. СДП честита грађанима који су великим одзивом на изборима обезбедили снажнији легитимитет изборног процеса, који намеће обавезу свим изборним учесницима да поштују вољу грађана и с' тим у вези доприносе стабилности Црне Горе у периоду који је пред нама- наводи се у саопштењу ове партије.

Оцењују да је остварени изборни резултат партије испод очекивања, али и да је сваки од скоро 13 хиљада гласова датих СДП-у израз отворене и искрене подршке нашој политици.

-Наша 2 мандата су резултат часног и искреног прегнућа сваког нашег члана и симпатизера, они нису производ било каквих притисака, уцена или нечасних радњи и зато не дозвољавамо било коме да својата изборни резултат СДП-а. Актуелна власт је на изборима добила 38 мандата и нити један више, а мандати СДП-а ће, као и увек у ових тридесет година нашег политичког трајања, бити искључиво за добро и прогрес државе Црне Горе, њених виталних националних интереса, али и против безакоња, неправде и похаре народне имовине. То нека буде јасно свим актерима на политичкој сцени јер је СДП, за разлику од многих других, увек сама бирала свој политички пут а тако ће бити и убудуће, наравно руководећи се искључиво циљевима грађанске, европске, антифашистичке и слободне државе Црне Горе-саопштено је из ове партије.

Оштро осуђују бројне инциденте, национал-шовинистичке поруке и изливе мржње, нападе на припаднике бројчано мањинских народа у Црној Гори , као и антидржавну иконографију која је саставни елемент постизборних манифестација и политичких окупљања и позива надлежне органе да такве радње хитно процесуирају, а виновнике санкционишу.

-Предсједништво СДП још једном исказује своју пуну подршку идеји политичких промена која ће чувати достигнуте резултате у важним областима државне политике, бескомпромисно се залажући за Црну Гору као грађанску и секуларну заједницу засновану на најузвишенијим вредностима цивилизоване, демократске и антифашистичке Европе-закључено је у саопштењу.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)