КОРОНА У ШКОЛИ У ПРИЈЕДОРУ: Ученик заражен, школа реаговала одмах

С.М.

03. 09. 2020. у 18:26

ЈЕДАН ученик Машинске школе Приједор позитиван је на коронавирус. Чим су сазнали да је ученик позитиван школа је поступила у складу са препорукама.

КОРОНА У ШКОЛИ У ПРИЈЕДОРУ: Ученик заражен, школа реаговала одмах

Фото: Независне Новине илустрација уционице

Дијана Шобот, директор ове школе, потврдила је да је тај ученик у школи био само у уторак, када је дошао по распоред часова, те да је девет његових школских колега, који су са њим у групи, од данас у кућној изолацији.

- Ми смо, у складу са протоколом који је прописан, одмах, чим смо сазнали да је ученик заражен, обавестили Хигијенско-епидемиолошку службу (ХЕС), која даље поступа по протоколу, рекла је Шоботова за Независне Новине.

Прма њеним речима, школа је још прошле седмице у ХЕС доставила спискове ученика по групама, пошто су одељења подељена у две групе. Како додаје, пола оделења је од данас у кућној изолацији.

- Тако је докторица епидемиолог предложила и тако ће и бити реализовано, навела је Шоботова.

Она каже да ученик којем је потврђен вирус корона на настави није био ни јуче ни данас.

- Он је био само у уторак, у време преузимања распореда. Није имао симптоме. Вероватно су се детету у међувремену појавили симптоми и он је данас имао позитиван тест. Оделенски старешина и ја смо у контакту са учеником и он се одлично осећа, навела је Шоботова и додала је да ће ученици, који су у изолацији, имати онлине наставу, односно професори ће им достављати наставне садржаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)