НЕМА СПАСА ЗА СЕЗОНУ У ЦРНОЈ ГОРИ: Цене преполовљене, плаже и даље празне - репортери Новости на Црногорском приморју

Данијела Милинковић

29. 08. 2020. у 21:51 >> 21:51

НЕМА СПАСА ЗА СЕЗОНУ У ЦРНОЈ ГОРИ: Цене преполовљене, плаже и даље празне - репортери Новости на Црногорском приморју

Фото Д. Миловановић

УЗАВРЕЛА политичка атмосфера у Црној Гори надвила се и над приморје и короном десетковане плаже око Будве!

На Словенској плажи, на којој је, кажу, гостију тек 10 одсто уобичајеног броја за овај термин сезоне, попуњена је тек покоја лежаљка и то углавном домаћим туристима, јер странаца готово да и нема.

Зато се и у кафићима и на плажи углавном могу чути приче о изборима и њиховом исходу. Нико се, додуше, гласно не изјашњава о својим адутима на изборима и већина дипломатски поручује да је важно само да буде мир.

На великом паркингу уз Словенску плажу нема ниједног аутомобила из Србије, а угоститељи нам кажу да су и те како по џепу осетили недолазак гостију из наше земље, али и Русије, Украјине, Белорусије, Енглеске, Француске, који су ту били претходних година.

Фото Д. Миловановић

Велики хотелски комплекси, попут Словенске плаже, "Сплендида", "Авале" колико-толико раде, али су власници приватног смештаја претрпели жестоки удар.

У покушају да од сезоне спасу шта се спасти може, угоститељи су снизили цене. Комплет лежаљки са сунцобраном је максимум седам евра, али може да се испреговара и за нижу цену. Кафа на самој плажи је 1,2 евра, колико је и флашица воде, точено пиво је око 1,3 евра, лоза 1,7 евра, кока-кола 2,2 евра...

Фото: Д. Миловановић

- Ово што сада видите је још и гужва на плажи, јер је викенд, па долазе људи из Подгорице, Никшића - каже за "Новости" Благоје Радовић, власник једног кафића на плажи. - Право да вам кажем, желимо што пре да заборавимо ову годину. Спустили смо и цене напола, али не успевамо да зарадимо ни да покријемо режије. Имамо и шанк на самој плажи, који нисмо ни отворили јер нема гостију.

Фото Д. Миловановић

Сличну причу има и капетан Свето Станишић, који ради туре бродићима:

- Вожња по особи је четири евра и једва продамо 30 карата, а капацитет нам је 90 људи.

МОРА СЕ ВЕРОВАТИ У СВОЈУ ВЕРУ

НА плажи смо затекли и Љубомира Михајловића, некадашњег директора Комерцијалне банке. Каже нам да има и црногорску личну карту, али не и право гласа:

Фото: Д. Миловановић

- Надам се да ће избори проћи мирно јер ником није у интересу да направи, што би рекли на Косову, неку делаверу. Нек победи онај за кога народ гласа.

О литијама и протестима због Закона о слободи вероисповести Михајловић каже да свако има право да брани своју веру:

- Као што је рекао патријарх Павле, ко не верује у своју веру не верује у себе. За мене су Србија и Црна Гора једно, и овде се осећам као код куће и када бисмо тако гледали било би нам свима боље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Sale

29.08.2020. 23:46

Pa dobro gde je ta Nato solidarnost? Gde je usidrena američka mornarica i plaže pune turista iz bratske Amerike, Engleske, Nemačke, itd, itd? Šta je to? Pa ne očekuje Milo valjda od nas da mu punimo džepove evrima, ha?