НИШТА БЕЗ СРБА: Затварали су границе са нашом земљом, а сада им спасавамо туризам

Танјуг

22. 08. 2020. у 23:30

НИШТА БЕЗ СРБА: Затварали су границе са нашом земљом, а сада им спасавамо туризам

Фото: Б. Дабић

СЕДАМ дана од отварања црногорских граница са државама региона, у метрополи црногорског туризма, Будви, забележен је први приметан раст броја гостију, а углавном долазе из Србије и Босне и Херцеговине.

Како преноси црногорски портал "Вијести", то би барем мало могло поправити практично пропалу туристичку сезону због епидемије корона вируса.

У Црној Гори тренутно се налази 27.200 туриста, скоро 11.000 регистровано је управо у Будви, а према речима директорке ТО Будва Маје Лијешевић, у односу на пре седам-осам дана приметно је да Будва има две до три хиљаде више гостију.

- Највећи број туриста у Будви су гости из БиХ, Украјине, Белорусије и Албаније, има нешто и из Русије, и у задњих седам до десет дана има регистрованих туриста приметно и из Србије - рекла је она.

Више од 3.000 гостију у Будви је у приватном смештају, у хотелима 7.700, али се, уз популарне цене и строге хигијенске мере, очекује већи прилив гостију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Goxy Bgd

23.08.2020. 01:00

Срам вас било. Зар је могуће да идете тамо, а они нам се смеју колико смо глупи. Црћи ћете без умора, замислите молим вас. СРАМОТА, СРАМОТА, СРАМОТА

Mile sumadimac

23.08.2020. 09:47

Moze da nas biju pljuju i rade sta hoce nasi opet idu tamo to nasim narodu ne moze da se dokaze mrze nas a mi im opet ostavljamo pare posle ce da se vrate iz crne gore sa koronom pa ce opet da budu leceni o nasem trosku

milica

23.08.2020. 11:12

Pa nagrnuli Srbi da Milu pomognu i ostave nešto para, da ne propadne čovek, istrošio se na razbijanje litija... a nagrnuli i Crnogorci koji se u Srbiji školuju o trošku države, da zagrle svoje najbliže, pa će opet ovde na naše jasle...