АМФИЛОХИЈЕ ПОЗВАО НАРОД НА ИЗБОРЕ: Црна Гора срља у провалију са Брозовом идеологијом која и даље влада

Новости онлине

19. 08. 2020. у 18:09

АМФИЛОХИЈЕ ПОЗВАО НАРОД НА ИЗБОРЕ: Црна Гора срља у провалију са Брозовом идеологијом која и даље влада

Фото: Д. Дозет

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије рекао је данас да је за овај тренутак најбитније да сви Црногорци изађу да гласају на изборима, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске (МЦП).

- Али да гласају за вјечно људско достојанство и за оне који су ходили тим путем вјечног људског достојанства, а не за оне који су крвљу обагрили Божић и 1919. и 1941. године и који и данас темеље на тој и таквој лажној идеологији, безбожној и антибожној, будућност Црне Горе - истакао је Амфилохије након литургије на Кључком Тавору на Бјеласици.

Амфилохије је како је саопштено из МЦП позвао све људе у Црној Гори, све Црногорце, без обзира како се они осећају, да изађу на предстојеће изборе.

- Али на тим изборима, наравно, да буду свједоци те свјетлости Христа Бога нашега, вјечне и непролазне. И да на њој, као на свјетлости, истини и љубави Божјој граде и себе и своју државу и своје потомство. Не дај Боже, да Црногорци граде будућност Црне Горе на оном духу онога каплара Фрање Јосифа који је срушио цркву на Ловћену и оскрнавио гроб Ловћенског Тајновидца - поручио је Амфилохије.

Он је поручио да "не да Бог да Колашинци граде будућност града Колашина на духу оних који су Божић чертдесет и прве године оскрнавили братском крвљу и направили Пасје гробље, да се гради будућност Колашина на Пасјем гробљу."

- Неће, ако Бог да - рекао је Амфилохије.

Амфилохије је нагласио да Црна Гора данас све дубље и дубље срља у провалију са, како наводи, брозоморном идеологијом која и до данас овђе влада.

- Неће ваљда на томе да се гради будућност Црне Горе - рекао је он.

Додао је да Колашинци и Морачани не смију градити будућност на фашистичком духу Секула Дрљевића.

- Који је стварао фашистичку Црну Гору 12. јула 1941. године, који је стварао НДЦГ у Старој Градишки, гђе је, заједно са Антем Павелићем побио 140 најугледнијих Црногораца тога времена. На тим темељима проклетога Секуле Дрљевића сада хоће да стварају будућност Црне Горе моји Црногорци и моји Колашинци. Ја се у Бога надам да неће - нагласио је Амфилохије.

Казао је да они који сада воде Црну Гору у својој беспамети светосавље проглашавају за фашизам.

- Свети Сава је један од најпознатијих светитеља свеукупног хришћанства. Његове иконе ћете наћи од Кремља, широм Русије, Румуније, Бугарске до светога града Јерусалима и до Америке. Храмови његови су широм свијета подигнути. И тога Светога Саву ови сада сврставају међу фашисте. Можете да замислите каква је то беспамет и незнање - нагласио је он.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Šator

20.08.2020. 08:32

@električar - Ништа ти не конташ, држи се ти жица. Мада би могао нешто и да прочиташ, не би те убило... Броз под један није био господин него друг. Али такав да се дружио са енглеском краљицом и џет сетом, дочим је милион грађана СФРЈ запалило у СРН због глади. И он је прогањао (заједно са својим српским издајницима и конвертитима) Србе и од њих стварао Црногорце (и Хрвате, и Муслимане којима није био згодан тај назив па се "сјетише" да су "Бошњаци", па Македонце, па...). И сада је ово крајњи стадијум те политике. Али због сљепаца као што си ти и даље нам могу подваљивати са свих страна. Зато, отвори мало очи а и прочитај нешто, мућни главом, недај да млате с тобом како хоће...

Nikola

20.08.2020. 12:41

@električar - Mitropolit je 100% u pravu jer zna istoriju za razliku od električara i mnogih drugih. CG je odlukom sopstvene skupštine kao srpska država 1918 god pripojena Srbiji i tako bi ostalo zauvjek da nije bilo zločinca Broza , koji je 1945 izmislio CG naciju i obnovio CG državu, kao i BiH, Kosovo, Makedoniju i Vojvodinu, da bi što više smanjio Srbiju.