ЗАПОСЛЕНИМА У ОПШТИНИ БУДВА ИСПЛАЋЕНЕ ПЛАТЕ: Зграду и даље чувају полиција и службеници три агенције

Б. Дабић

19. 08. 2020. у 17:49

ЗАПОСЛЕНИМА у општини Будва данас су исплаћене плате.

ЗАПОСЛЕНИМА У ОПШТИНИ БУДВА ИСПЛАЋЕНЕ ПЛАТЕ: Зграду и даље чувају полиција и службеници три агенције

Новости

На данашњи дан Општина Будва нема дуговања према запосленима, али ни према одборницима. Ово је саопштио Никола Дивановић кога је нова одборничка већина у Скупштини општине Будва у јуну, именовала за предсеника општине Будва.

- Након месец и по свакодневних напора, успели смо да у сарадњи са Владом обезбедимо зараде за све запослене у Општини Будва - навео је Дивановић.

Од почетка лета Будву свакодневно тресе незапамћена политичка криза, а општину чува полиција и службеници три привате агенције. Руководству колације ДФ и Демократе Црне Горе, као ни њиховим одборницима, којима су грађани гласовима обезбедили већину на изборима 2016. године, два месеца се не дозвољава улазак у зграду општине.

Осврћући се на стање у Будви, Дивановић је додао:

- Нажалост, део тих одборника, уместо на седницама Скупштине, своју плату зарађује испред улаза у зграду Општине или по општинским предузећима, увесељавајући грађане и истовремено ометајући нас који се боримо и за грађане и за запослене које су они оставили без плата - казао је Дивановић додајући да они настављају даље, без обзира на деструкцију и насилништво.

- Већ у петак имамо нову седницу локалног парламента на којој ћемо усвојити још једну важну меру из пакета помоћи грађанима и привреди, овога пута конкретно будванским занатлијама. Имамо амбицију да тиме заокружимо један од најиздашнијих пакета помоћи које је усвојила једна локална самоуправа у Црној Гори, закључио је Дивановић.

ПОРУКА НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ

Испред зграде општине Будва око два месеца ситуација је непромењена, разријешени функционери са једне и кордон полциије и приватног обезбеђења са друге стране.

Ни јутрос за челнике Општине Будва изабраних 2016. године није дозвољен улазак.

Лука Лијешевић обратио се својим суграђанима који су како је казао свој глас искрено дали ДПС-у, казавши им да уколико су се икада осетили лоше због непочинстава владајуће коалције, те ако су и у једном моменту осетили стид због употребе силе и нербиге о запоселнима, да Бог највише воли опрост и покајање.

- Сетимо се само 2008. године када је новца било у изобиљу, а плате су ипак касниле девет месеци. Будванизација је постала категорија у архитектури за уништен град. Поред тога желим да вам кажем две ствари, Бог Господ највише воли две ствари, а то су покајање и опрост. Нити сте ви толико грешни да треба да се кајете, нити смо ми толико праведни да можемо да дамо опрост. На данашњи дан Преображење, ја вас позивам да се насамо нађете са својом савешћу и да се као што се Господ на данашњи дан преобразио у човека, да се и ви пеобразите. Да се преобразите, у човека који је миран и спокојан и спреман да збаци терет са својих леђа,поручио је Лијешевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ТАТА ПОНОСАН: Ћерка легендарног фолкера постала шампион света: То ми је најважније тренутно!