ИСТРАГА ТРАЈЕ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ: Специјално државно тужилаштво огласило се поводом предмета Можура

С. Ђ.

19. 08. 2020. у 16:23

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво је 2017. године започело са проверама сумњивих новчаних трансакција правних лица Т.У. ДОО Подгорица и Б.W.П М. ДОО Подгорица.

ИСТРАГА ТРАЈЕ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ: Специјално државно тужилаштво огласило се поводом предмета Можура

Depositphotos

Прикупљени докази и подаци указали су на даљу потребу провере пословања више правних лица укључених у поступак реализације пројекта изградње ветроелектрана на Можури". То је званично саопштено данас из Специјалног државног тужилаштва

Додају да се с тим у вези, спроводи увиђај како би се проверила законитост овог правног посла.

- При чему је део документације већ изузет и врши се његова анализа, док службеници полиције по налогу тужиоца и даље врше провере и изузимају доказе, који се односе на пословање М.W.П. ДОО, као и на статусне промене, промјене у власничкој структури и финансијске трансакције овог правног лица од оснивања до данас - наводе из СДТ-а.

Осим наведеног, додају, у Специјалном државном тужилаштву је у априлу ове године формиран предмет ради провере пословања М.W.П. који се односи на правилност обрачуна, пријављивања, плаћања и повраћаја ПДВ-а, као и проверу законитости консултантских услуга, у којем предмету је поступак извиђаја у току.

- Поред већ више саслушаних лица, и предузетих доказних радњи активно се предузимају све мере и радње у циљу расветљавања наведених чињеница и околности, па ће између осталих извиђајних радњи у наредном периоду Специјално државно тужилаштво предузети и радње саслушања свих лица која могу пружити релевантна обавештења везана за наведене кривичноправне догађаје - закључује се у саопштењу СДТ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

КОМШИЈИНЕ КОЗЕ МУ ПОЈЕЛЕ КУКУРУЗ: Видите како му се осветио - сам, без суда и полиције! Сад му прети робија