ПРОТЕСТ СЕ СЕЛИ У - ПОДГОРИЦУ? Радници пропалог Металца из Никшића траже помоћ локалне самоуправе

В. КАДИЋ

19. 08. 2020. у 10:00

ПРОТЕСТ СЕ СЕЛИ  У - ПОДГОРИЦУ? Радници пропалог Металца из Никшића траже помоћ локалне самоуправе

Фото В. Кадић

ОГОРЧЕНИ радници фирме "Металац Термохем", окупили су се испред зграде локалне самоуправе у Никшићу, захтевајући разговор са председником Веселином Грбовићем због проблема који већ месецима доводе у питање егзистенцију читавих породица.

Пред Општину су, кажу,  дошли да власт обавесте о томе да већ осам месеци не примају плате, а дугују им три зараде, плус све остало до данас, што ће на неки начин морати да буде надокнађено.

У име свих 110 запослених, поштујући превентивне мере Националног координационог тела за заразне болести. јуче је протестовало 19 њихових представника који су нагласили да би решење требало пронаћи пре јесени, јер после тога за све може бити касно...

ОПШТИНСКА ХИПОТЕКА

ПОДСЕТИМО, фабрика "Металац" је била затворена до августа 2016, када ју је купила чешка компанија "Термохем", али је тада покренута производња трајала само до 27. децембра 2019. године. Иако је наставак рада у међувремену више пута најављиван, хале су остале празне јер је, наводно, матична фирма у огромним проблемима.

Како год било, рачун "Металца" је блокиран од октобра прошле године - за износ од око 120.000 евра - а локална самоуправа у Никшићу је, по основу пореског дуга од готово 50.000 евра, ставила хипотеку на земљиште и поједине погоне у кругу фабрике.

- Чекаћемо до краја ове седмице, да видимо хоће ли неко из Општине примити наше представнике и чути нашу муку - каже Радисав Булатовић.

Притом, металце понајвише брине будућност, односно траже одговор на питање има ли њихова фирма икакву перспективу?

- Неко би требало да нам каже да ли ће се тамо где су сада наше хале градити стамбени објекти и пословни простори, или ћемо наставити да радимо. После оволико неизвесности, стрпљење нам је на измаку, па ако овде не добијемо одговоре, нема нам друге него да протест преселимо у Подгорицу. Из главног града се нећемо враћати све док наш проблем не буде решен - најављује Мијо Ћипранић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)