БЕЗ ЗАДРЖАВАЊА НА ГОСТУНУ: Уз негативан тест Срби поново могу до црногорског приморја

А. Ровчанин

15. 08. 2020. у 09:13

УЗ ПЦР или ЕЛИСА тест не старији од 72 сата и важећу личну документацију српски држављани након готово пола године поново могу путовати у Црну Гору.

БЕЗ ЗАДРЖАВАЊА НА ГОСТУНУ: Уз негативан тест Срби поново могу до црногорског приморја

Фото: А. Ровчанин

Гранични прелази са овом земљом коначно су отворени у ноћи између петка и суботе. На прелазу Гостун код Пријепоља, који важи за један од најфрекфентнијих прелаза између ове две земље није било гужви. На граници се чекало свега неколико минута колико је било неопходно да припадници пограничне полиције изврше потребне контроле. Током неколико јутарњих сати прошао је око релативно мали број људи из Србије ка Црној Гори.

- Дуже од две деценије, сваке године летујем у Црној Гори и ту навику нећу прекинути ни ове године. Корона вирус и затворене границе су нам донекле пореметили планове јер смо далеко раније требали бити на мору, али ни сада није касно - каже за Милан из Београда који је са породицом био један од првих путника који прешао границу.

Фото: А. Ровчанин

Црногорци су своју одлуку о отварању граница са Србијом образложили кроз економске и туристичке факторе, па остаје да се види да ли ће српски туристи успети колико толико да спасу овогододишњу летњу сезону на овом делу јадранског приморја.

Осим са Србијом, Црна Гора је у поноћ отворила границе са Албанијом, Северном Македонијом и Босном и Херцеговином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)