ОВО СУ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ! Од поноћи држављанима Србије дозвољено путовање, морају да поштују следећа правила

В. К.

14. 08. 2020. у 22:07

И званично у Црну Гору од поноћи моћи ће да уђу резиденти из САД-а, Србије, тзв. Косова, Албаније и Северне Македоније уз ПЦР или ЕЛИСА тест, не старији од 72 сата, саопштили су из Националног координационог тела за заразне болести.

ОВО СУ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ! Од поноћи држављанима Србије дозвољено путовање, морају да поштују следећа правила

Фото: Н. Фифић

Одлучено је да се омогући угоститељским објектима, који имају дозволу, рад до један сат иза поноћи.

- У предлогу Института за јавно здравље наводи се да је ублажавање мера конципирано уважавајући тренутни ниво оболевања од новог коронавируса у Црној Гори и земљама окружења те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља, навели  су из НКТ-а. Резиденти Из САД и региона као и држиављани Црне Горе који су боравили у наведеним државама и покрајини Косово могу ући у Црну Гору уз следеће услове: да поседују негативан резултат ПЦР теста на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) или позитиван резултат антитела на нови коронавирус (САРС-ЦоВ-2) класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом. Да су тестови издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 сата у тренутку уласка у Црну Гору. Да у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору нису боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору. Обавеза поседовања теста из ст. 2, 3 и 4 овог члана не односи се на децу до навршене пете године живота.

Резиденти држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору могу ући у Црну Гору из наведених држава (САД, Србија, "Косово", Албанија, БиХ и Северна Македонија) под једнаким наведеним условима као и резиденти наведених држава уколико су у некој од наведених држава боравили најмање 15 дана пред улазак у  Црну Гору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)

Sonja

14.08.2020. 23:23

Objasnite ljudima kako "pozitivan elisa test na antitela". To moze da ima samo osoba koja je prelezala koronu. Sta da radimo mi sa tim testom koji pokazuje da smo negativni na antitela ali i na infekciju?? Da li su oni normalni, kako POZITIVAN ELISA TEST??

Tamara

15.08.2020. 08:40

@Sonja - Slazem se, apsolutno nisu normalni i nevidjeno su bezobrazni. Juce smo ishitreno privatno uradili Elisa test u nadi da ce biti kako su govorili celoga dana da bi za ovih preostalih par dana odmora mogli sa vidimo porodicu, ali odjednom se pojavljuje pozitivan IgG?! Katastrofa. Bitno je da iz Cg opet moze bilo ko i bez bilo kakvog testa.

Opaki Is Back

14.08.2020. 23:29

Idite, Srbi, tamo gde jedva cekaju da vas ponizavaju i iakoriscavaju. Pogledajte oko sebe, osim malo mora i kamenja, oni nemaju nista, a jedva cekaju vase evre, da vam uzmu za lezaljku, parking, krevet, u vama vide samo novcanice. Budite pametni, ne punite dzepove Milu, njegova milostinja u vidu otvaranja granica zarad spasavanja sezone vama ne treba