АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ПОЗДРАВИО ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: То још једном потврђује братске и пријатељске намере Србије

Новости онлине

14. 08. 2020. у 17:32

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић рекао је да очекује нормализацију друмског и железничког саобраћаја између Србије и Црне Горе, као и обнављање летова Ер Србије и Монтенегро ерлајнса. Он је посебно изразио захвалност свом црногорском колеги Тарзану Милошевићу у Београду на несебичном труду и помоћи како би дошло до оваквог расплета ситуације.

АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ПОЗДРАВИО ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: То још једном потврђује братске и пријатељске намере Србије

Фото: Владо Павићевић

Амбасадор Божовић је рекао да са поносом и радошћу потврђује да ће Србија укинути све рестриктивне мере за улазак грађана ЦГ у Србију.

- То још једном сведочи и потврђује братске и пријатељске намере Србије и нераскидиве везе између две суседне државе - нагласио је Божовић, па додао:

- Наше грађане везују братске, родбинске, верске, пријатељске, комшијске и сваке друге везе па је природно и нормално да се и у овим тешким временима чувајући и себе и једни друге несметано можемо кретати једни код других. Иначе као Амбасадор РС у ЦГ и дипломата а не лекар мислим да никакво затварање граница није решење за ширење заразе већ управо висока свест и одговорност у поштовању заштитних мера. Јер видимо да ниједна па ни најмоћније економије света то не могу издржати. Мој посао као Амбасадора Србије у Црној Гори је да радим на унапређењу наших односа и сарадње као и снажењу наших веза што треба бити константа наших свеукупних односа.

Он је нагласио да је амбасада наше земље решавала многобројне проблеме и захтеве држављана Србије који су готово пет месеци били онемогућени да дођу и обаве најосновније људске и хумане потребе, да сахране своје најближе, обиђу и негују своје ближње, обиђу гробове предака и своју родбину и имовину.

- Гогово да није било дана када нас неко од представника Српских организација из Црне Горе није звао и тражио помоћ за пребацивање грађана на лечење, долазак студената, трансфер грађана имајући у виду да је Београд и Србија медицински,универзитетски и саобраћајни центар и чвориште западног Балкана, али и да моле и за своју браћу из Србије да им дођу - рекао је Божовић, и нагласио:

- Због свега овога је утолико моја данашња радост већа. Осећам да грађани Црне Горе све ово разумеју и снажно подржавају као и грађани Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)