АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ПОЗДРАВИО ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: То још једном потврђује братске и пријатељске намере Србије

Новости онлине

14. 08. 2020. у 17:32

АМБАСАДОР БОЖОВИЋ ПОЗДРАВИО ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: То још једном потврђује братске и пријатељске намере Србије

Фото: Владо Павићевић

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић рекао је да очекује нормализацију друмског и железничког саобраћаја између Србије и Црне Горе, као и обнављање летова Ер Србије и Монтенегро ерлајнса. Он је посебно изразио захвалност свом црногорском колеги Тарзану Милошевићу у Београду на несебичном труду и помоћи како би дошло до оваквог расплета ситуације.

Амбасадор Божовић је рекао да са поносом и радошћу потврђује да ће Србија укинути све рестриктивне мере за улазак грађана ЦГ у Србију.

- То још једном сведочи и потврђује братске и пријатељске намере Србије и нераскидиве везе између две суседне државе - нагласио је Божовић, па додао:

- Наше грађане везују братске, родбинске, верске, пријатељске, комшијске и сваке друге везе па је природно и нормално да се и у овим тешким временима чувајући и себе и једни друге несметано можемо кретати једни код других. Иначе као Амбасадор РС у ЦГ и дипломата а не лекар мислим да никакво затварање граница није решење за ширење заразе већ управо висока свест и одговорност у поштовању заштитних мера. Јер видимо да ниједна па ни најмоћније економије света то не могу издржати. Мој посао као Амбасадора Србије у Црној Гори је да радим на унапређењу наших односа и сарадње као и снажењу наших веза што треба бити константа наших свеукупних односа.

Он је нагласио да је амбасада наше земље решавала многобројне проблеме и захтеве држављана Србије који су готово пет месеци били онемогућени да дођу и обаве најосновније људске и хумане потребе, да сахране своје најближе, обиђу и негују своје ближње, обиђу гробове предака и своју родбину и имовину.

- Гогово да није било дана када нас неко од представника Српских организација из Црне Горе није звао и тражио помоћ за пребацивање грађана на лечење, долазак студената, трансфер грађана имајући у виду да је Београд и Србија медицински,универзитетски и саобраћајни центар и чвориште западног Балкана, али и да моле и за своју браћу из Србије да им дођу - рекао је Божовић, и нагласио:

- Због свега овога је утолико моја данашња радост већа. Осећам да грађани Црне Горе све ово разумеју и снажно подржавају као и грађани Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ana

14.08.2020. 18:37

Šta si ti radio na poboljšanju odnosa i na što brže otvaranje granica - NIŠTA !!! A trebalo je, da braniš prava srpskih građana , koji između ostalog imaju i nekretnine u Crnoj Gori, a kojima nisu mogli ni da priđu, zbog apstraktne procene kriznog štaba o broju zaraženih !!!

bager

14.08.2020. 19:21

Ne otvarati granice,,naprotiv uvesti rigurozne kontrole ,kao englezi,,opasnost jos nije prosla od pandemije a u CG ih je sve vise obolelih ,,,kontrola,karantin, prc test ,,pa da vidimo ko ce preci granicu ,,neka ih milogorac testira ,,nama zarazeni ne trebaju imamo ih i onako previse

Despot

14.08.2020. 21:04

Da se odmah ogradim. Ne stajem ni na čikoj strani i u zaštitu, al čitam komentare. Ja, iskreno pre ambasadora Božovića nisam ni znak ko je amb. Srb u Cg, al Božovića moram pohvaliti, iz razloga tog što ako pratimo vesti od pre neki dan, videćemo da se ambasador istinski zalagao za otvaranje granica sa Srb, moje je mišljenje da se niko od zvaničnika iz Srb nije toliko zalagao i taj trud i sada uspeh treba podržati aplauzom. Ne poznajem Božovića, ali kad vidim da se neko ovako zalaže za dobrobit svih nas, uvek ću podržati. Gde ste videli naše ambasadore širom sveta da se ovoliko zalažu? Nigde, pa oni su samo za platni spisak i to osporavam. a ovaj čovek barem je prisutan, rešava probleme.