ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио подметачину ДПС-а

М. Секуловић

14. 08. 2020. у 16:14

"ЈА сам ушао у политику да би превладао глас народа..."

ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ОТВАРАЊЕ ГРАНИЦЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Кривокапић открио подметачину ДПС-а

Фото:

Овако се после боравка у седишту Епархије будимљанско-никшићле, у којој је посетио епсикопа Јоаникија, зједно са мини државним ударом смењеним председником Општине Будва Марком Батом Царевићем и градоначелником Берана Драгославом Шћекићем, грађанима Берана обратио носилац листе велике коалиције ''За будућност'' Црне Горе проф. др Здравко кривокапић, који је у шетњи главном градском улицом дочекиван аплаузима Беранаца и њихових гостију, али и добродошлицом својих бивших и садашњих сутдената.

БЕЗАКОЊЕ

Закон о слободи вероисповести је безакоње! Тај закон је бешчасан. Донесен је како су мислили, да би се забооравио за три дана, пред Нову годину. Закони таквог карактера се најчешће тако доносе, али је његово доношење учинило много добро за нас-преобразло је грађане, потом је сваки грађанин осетио достојанство, а Црква је молитвом, једино како може да ради, преобразила народ који је узвратио љубављу - казао је професор Кривокапић, говорећи о Закону о слободи верисповести који је усијао Црну Гору.

- Апсолутно сам задовољан учињеним у кампањи. Имам енергије и воље, спреман сам да урадим све што од мене захтева моја листа и народ. Ни једног тренутка нисам посумњао у победу, без обзира што имамо противника који је спреман на све. Имамо противника који осећа да губи и потеже за свим. Међутим, победиће народ, који је мудар. Данас сте имали прилике да видите да нас млади подржавају. Сви моји бивши и садашњи студенти ме подржавају, али и оне старије генерације, које су разочаране стањем у држави - казао је професор Кирвокапић, који је истакао да валсти отварају границе према Бих и Србији јер власти очекују гласачку машинерију, која се већ организује.

- То се ради и из БиХ и са подручја Србије која су надомак територије Црне Горе, али и са Косова и Метохје и Албаније. Наравно, то се ради, због фантомских гласача којих је  минимално 40.000. Ми смо доказали да је њих 55.000 и више. Фантомским бирачима који стижу из Западне Европе у овом тренутку је тешко да дођу, не због тога што не би желели да дођу, нити због тога што ох власти нису организовали, него због тога што ће иамти двоструке последице када се врате: једна је да морају да иду у карантин који плаћају, а друга последица је питање шта је са радниим местом. Наиме, у већини земаља одмори истичу 22 августа па је неко ко је пројектовао ове изборе за 30 август направио велику грешку. После 30 година, 30. август ће бити смена ове власти, казао је гостујући у студију Радио Берана др Кривокаић, који је истакао да изброни штаб коалиције има поуздане информације о злоупотребама које се спремају на бирачким местима, али о великој креативности властодржаца  у злоупотребама гласачког процеса. 

- Ту су велики мајстори свог заната. Те њихове идеје око превара, тешко да нормалан човек разуме. Молим опозицију да у недељу 30. августа забораве да једу и да пију. Молим да сваки наш глас буде сигуран и да све који препознају своје бивше комшије који су дошли на гласање било из Тутина или са Космета и Луксембурга, то упишу, јер после 30. августа ми ћемо те људе процесуирати, јер они су урадили нешто што је нечасно, некоректно и непоштено према свим грађанима Црне Горе. Основни принцип да неко гласа је то да ли плаћа или не плаћа порез овој држави, а не да ли долази да посети рођака, пријатеља, или долази наручено, да гласа. Они су направили закон по коме не можете да кривично гоните те људе, али ћемо их гонити прекршајно. Ми ћемо на тим законима и изборном законодавству радити да после тога стекнемо све предуслове за фер и слободне изборе. Нека победи ко је бољи, или како рече председник ДПС сналажљивији. Ја не знам да се сналазим, али знам шта ми је чинити - казао је Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)